Orbán Viktor úgy tudja, most mindenkinek katonaként kell viselkednie

Ezek olyan idők.

Közzétették Orbán Viktor válaszait a tusnádfürdői táborozók kérdéseire a miniszterelnök oldalán.

A nagy nemzetközi felháborodást keltő beszéd után a kormányfőt a háborúról, a kárpátaljai, felvidéki magyarságról, a finn–svéd NATO-tagságról, a kínaiak Volvo beruházásáról, a romániai tévéközvetítésről, az elsivatagosodásról, az ellenzékkel kapcsolatos terveiről kérdezték.

Utóbbival kapcsolatban Orbán úgy fogalmazott:

„Mi, amikor életről meg szabadságról gondolkodunk, akkor mi egy életfát látunk magunk előtt. Az életfának az a lényege, hogy a gyökérzete tükrözi a lombozatát. És hogyha a gyökérzete kisebb lesz, mint a lombozata, a fa elpusztul, kidől. És ezért nemcsak a lombozatával foglalkozunk, hanem foglalkozunk a gyökérzetével is. Ez a kultúra, a nyelv, a gyerek, ezek a dolgok vannak ott.

A baloldalnak nem ilyen képe van a szabad magyar életről. Ők kifejezetten azon dolgoznak, hogy elvágják a gyökérzet életet adó ágait”

— mondta, hozzátéve:

„Egyetlen feladatunk van a magyar baloldallal szemben, és az egyben kötelességünk is: ellenzékben kell őket tartani, ameddig csak lehet”.

A magyar demográfiai helyzettel kapcsolatban elmondta, nem biztos, hogy ő lenne a legjobb családügyi tanácsadó. Felidézte, hogy felesége, Lévai Anikó egy korábbi interjúban úgy fogalmazott: arra még nem gondolt, hogy elváljon, de arra már igen,

hogy megölje.

Az előttünk álló évekre vonatkozó kérdésre azt válaszolta, bonyolult idők jönnek, bajtársiasságra, összefogásra, egységre van szükség.

„Azt mondanám zárásképpen, hogy nem kell mindenkinek katonának lennie,

elég, ha mindenki katonaként gondolkodik”.

 

Valódi Hírek