Pest Vármegye főispánja úgy tudja, Orbánék nem akarják visszaállítani a királyságot

Itt kell élned, hogy elhidd.

„1990-ben is rögtön a királysággal riogattak, mint ma, de nem gondolhatja senki komolyan, hogy erre vonatkozó valós szándék felmerült volna bárkiben” — mondta Tarnai Richárd Pest Megyei kormánymegbízott, azaz jövő januártól kezdve Pest Vármegyei főispán a Mandinernek adott interjújában.

Tarnai közölte: Szent István óta főispánnak hívták az általa viselt hivatalt, ezután a megnevezést szerinte elvtársra változtatták, most pedig visszatérnek

a történelmi hagyományokhoz, az eredeti megnevezéshez”.

A kérdésre, hogy mi változik a megnevezéssel, azt felelte:

„Tartalmi változás nem következik be, az eredeti állapotot állítjuk helyre. A vármegye élén áll a főispán, akit a kiegyezés utáni időktől fogva mindig is a kormányzat nevezett ki.

Most többen azzal érvelnek, hogy ezek furcsa csengésű szavak, de ezt a csengést azok alakították ki, akik 1945 után szétverték a közigazgatást, a magyar államot, tanácsrendszert vezettek be és erőszakosan átneveztek mindent.

„Nem változnak sem a vármegye határai, sem címere, de nem változok én sem: sem az öltözködésem,

sem a viselkedésem”

— tette hozzá. Úgy gondolja, at átnevezés lényege, hogy

„vissza a gyökerekhez, vissza az eredethez, vissza a természetes dolgokhoz”.

„1990-ben is rögtön a királysággal riogattak, mint ma, de nem gondolhatja senki komolyan, hogy erre vonatkozó valós szándék felmerült volna bárkiben. Magas színvonalon működő államigazgatási rendszer épült ki az elmúlt bő évtizedben, ami méltó az országhoz, ebben a rendszerben pedig most újra a klasszikus elnevezéseket használjuk, erről van szó”

— fogalmazott.

 

Valódi Hírek