Nekimentek Orbánnak és Parraghnak a könyvelők, kikérik maguknak, hogy bűnözőnek nevezzék a kisadózókat

Van hozzájuk egy-két szavuk.

Közleményt adott ki a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete azzal kapcsolatban, hogy a kormány és a Parragh László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a kisadózó vállalkozásokkal kapcsolatos változtatásra utalt. Az MKOE elképesztőnek tartja, hogy a döntéshozók adócsalóknak tekinti a törvényesen eljáró vállalkozókat.

A közleményt alább idézzük:

Az MKIK beszámolója szerint adatokat kaptak a NAV-tól, ami alapján kielemezték a katásokat. Remélhetőleg ezek csak statisztikai adatok voltak, úgy Parragh László nem juthatott hozzá adótitkokhoz.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete is szeretné ugyanazt az az adatcsomagot megkapni, ezért megkeresést küldtünk a NAV és a Pénzügyminisztérium számára.

Annyit biztosan megígérhetünk, hogy egyik katás vállalkozói csoportot se fogjuk önkényesen adócsalónak minősíteni, ahogy azt a kamara tette. Ennek elsősorban az az oka, hogy a kormány 2012-ben megváltoztatta az elképzelését és egy utolsó módosítással szabad teret nyitottak a katás számlák cégeknél való elszámolásának.

Így önmagában is

elképesztő, hogy a kormány és a kamara részéről valamilyen visszaélést jelent

az, ha a törvény szövege és a jogalkotói akarat szerint járnak el az adózók és cégek fogadnak be valós ügyletek után katás számlákat.

A kamara az adócsalásos minősítésnek alátámasztására egy gumiszabályt is idéz az adózás rendjéből, ami sajnos hamis magyarázat, mert a tételes KATA szabályozás szerinti törvényes ügyletet nem lehet egy általános szabály miatt rendeltetésellenesnek minősíteni.

(mkoe.hu nyomán)

Valódi Hírek