FRISS: Petíciót indít a DK a katázás megszüntetése ellen

„Ne a kisembert akarják lenyúlni Orbánék!”

Kálmán Olga, a DK frakciószóviője vasárnapi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arra utalt, megszűnhet a kisadózók tételes adója, azaz a kata.

Ha a kisvállalkozók legkedvezményesebb adózási módját kivezetik, az

egyenlő a jelentős adóemeléssel és a megszorítással

— szögezte le a politikus.

Szerinte ez számos kisvállalkozót azonnal csődbe vihet. Arról beszélt, ez annak a megszorító csomagnak a része, amelyet a héten jelentett be Orbán Viktor „törvénytelen kormánya„.

Kálmán hangsúlyozta, elutasítják a megszorító intézkedéseket, ezért petíciót indítanak, hogy a kormány ne törölje el a katát.

Nem fogjuk tétlenül végignézni, ahogy a Fidesz éppen a legkisebb magyar vállalkozásokkal, egyéni vállalkozókkal, a kis- és családi vállalkozásokkal fizetteti meg az elhibázott gazdaságpolitikája árát

— jelentette ki az országgyűlési képviselő. Hangsúlyozta, a megszorítások ellenében indítanak petíciót a katás vállalkozások védelmében.

Nem értünk egyet azzal a kormányzati politikával, amelyben a legkisebbek fizetik a legnagyobbak bűneit

— mondta Kálmán Olga.

Ha a törvénytelen kormány a vállalkozásokat akarja sarcolni, akkor forduljon a saját oligarchái felé, ne a tisztességes magyar kisvállalkozásokat akarja csődbe taszítani” — tette hozzá.

A képviselő szerint a kata megszüntetése különösen arcátlan abban az országban, ahol a kormány kedvenc vállalkozói rendre megtalálhatók a 100 leggazdagabb magyart összesítő listában.

Arról beszélt, ők azok, akik „zsebre tették az uniós pályázati pénzeket”, a járvány utáni helyreállítási alapból folyósított támogatásokat, most az adózás kapcsán azonban Kálmán szerint megfeledkezett róluk a kormány.

Videó:

(Kálmán Olga/Facebook)

Valódi Hírek