Kiderült, súlyos dologra készülnek a háttérben Vlagyimir Putyinék

Már jó ideje dolgoznak rajta.

A CNN beszámolt arról a több tucat kutató által vizsgált tényről, miszerint Oroszország népirtásra bujtogat, valamint megsértette az ezek megelőzésére szolgáló ENSZ-egyezményt. Szerintük már most számos bizonyíték van ezen esetek alátámasztására.

Munkájukban kifejtették,

fennáll az azonnali veszélye a népirtásnak,

és ezt kényszerdeportálások, tömeggyilkosságok és a vezető orosz politikusok ukránokat lealacsonyító kijelentései is alátámasztják. A jogtudósok és népirtás-szakértő által kidolgozott jelentést a Raoul Wallenberg Emberi Jogi Központ, valamint az USA-beli New Lines Institute for Strategy and Policy dolgozta ki.

A jelentést még a pénteki nap folyamán teljes egészében nyilvánosságra hozták, azonban részleteiben több ország kormányának, valamint a CNN-nek is megküldték. Azeem Ibrahim, a New Lines intézet vezetője a munkát alaposnak és részletesnek nevezte.

Az igazgató márciusban járt Ukrajnában, és tapasztalatai szerint mindenben megjelent a népirtás: mind nyelvhasználatban, mind a végrehajtási mód tekintetében. Az aláírók kötelezettséget vállaltak a népirtások megelőzésére, és mindent megtesznek azok megakadályozására.

Nem maradt időnk,

meggyőződésünk szerint nagyon is valós a népirtás veszélye. Az egyezményt aláíró 151 országnak, köztük Oroszországnak mindent meg kell tennie ennek megakadályozásáért, különben megsértik az egyezményt” — jelentette ki Ibrahim.

A jelentés szerint az orosz vezetés az ukránok önazonosságának tagadásával előkészítik, sőt felbujtják az ellenük irányuló népirtást. Putyin esszéjét, amelyben arról értekezett, az ukránoknak „nincs is joguk a létezésre„, valamint az őket érintő embertelenségeket is

a kötelezettségvállalás súlyos megsértésének tekintik.

Példaként többek között a bucsai tömegmészárlásokat, valamint a közintézmények elleni támadásokat említik.

A dokumentum egyik részében azt részletezték, hogy a világ 1995-ben csak akkor értesült a srebrenicai mészárlásról, amikor már túl késő volt. „2022-ben megvannak a képességeink, hogy az ilyen embertelenségeket pontosan nyomon kövessük kibontakozásuk közben, így megfelelően reagálhassunk rájuk” — szögezték le.

Valódi Hírek