Nagyot koppantak Marsi Anikóék: Megbírságolta a TV2-t a médiahatóság, amiért helytelen politikai reklámokat sugárzott

A csatorna több esetben is elfelejtette tájékoztatni nézőit.

Pénzbüntetéssel sújtotta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a TV2 szolgáltatóját, a Médiatanácsa e heti ülésén. A bírság oka a helytelen politikai reklám, a büntetés összege pedig 2,062 millió forint — áll a médiahatóság közleményében.

A hatóság közölte: a csatorna több esetben is elfelejtette tájékoztatni nézőit arról, hogy az általuk leadott reklám a Megoldás Mozgalom nevű,

Gattyán György nevével fémjelzett pártot népszerűsíti.

Az elmarasztaló döntés azért is érdekes, mert mindezek mellett a médiahatóság nem emelt kifogást azzal a videóval kapcsolatban, amit a választás véghajrájában adott le a TV2, és amelyben a csatorna közismert műsorvezetői egymás után jelentették be, hogy Orbán Viktorra szavaznak.

A kicsit több, mint egyperces videóban a sztárok elmondják, hogy mit szeretnének, legyen szó békéről, biztonságról vagy sportról, majd Marsi Anikó szájába adják a következtetést, miszerint minden ilyen kívánságot csak Orbán Viktor tud valóra váltani. Ezek után mindenki elismétli ugyanazt, vagyis, hogy

„ezért támogatom Orbán Viktort április 3-án”.

A TV2 négy évvel ezelőtt hasonlóan nagyívű „tájékoztatást” produkált, akkor a csatornát 3,45 millió forintra bírságolták, amiért a műsorvezetőik nyíltan Orbán Viktornak kampányoltak.

(via, hvg.hu)

Valódi Hírek