Kiderült: Meghekkelték a magyar Putyin-párti tiltakozók oldalát, mégis lesz tüntetés

A putyinista Oroszország mellett kardoskodnak majd.

Mint már korábban is beszámoltunk róla, csütörtökön törölték az orosz kormány melletti szolidaritási eseményt a Facebookról. Ezt követően nem sokkal a szervezők úgy reagáltak,

valaki törölte az eseményüket, vagy pedig meghekkelte az oldalukat.

A rendezvény megtartása ellen ukrán önkormányzatok és civil szervezetek tiltakoztak, és kérték a rendőrséget, ne adjanak engedélyt a Putyin-párti tiltakozásra.

Az orosz kormány melletti szolidaritási tüntetés új oldalát a „Háborúmentes Hazugságmentes Tolvajmentes EU-t” nevű profil és Gácsy Csaba hirdette meg április 30-ára a Szabadság térre. Az eredeti helyszín a Hősök tere lett volna, azonban úgy tűnik, ezen tervükről letettek a szervezők.

Elég volt a háborús propagandából, a fegyverszállításokból Ukrajnának, mert ez tartósítja a háborút, ez emberek halálát okozza! Elég volt a helyi és az európai média hazugságaiból, az oroszgyűlölet felszításából! Elég volt a politikai praktikákból, mert ezek folyományaként ukrán, és orosz emberek tömegei halnak meg!” — állították az eseményleírásban a putyinista propagandának megfelelően.

A leírásban továbbá

azt is állították, hogy az Amerikai Egyesült Államok és a NATO „jelenti a legnagyobb veszélyt a világbékére„.

A hvg csütörtökön írta meg az esemény egyik szervezőjéről, hogy egy oroszok által elkövetett kibertámadás esetében is felmerült a neve.

(444.hu nyomán)

 

Valódi Hírek