Orbán már arról álmodozik, milyen jó lenne egy magyar tenger (+videó)

Egy háború közepén.

„Nincs is felelősségünk ebben a háborúban, mert akik elkezdték ezt a háborút, azok nem konzultáltak velünk, nem egyeztettek velünk erről.”

– Interjúnak álcázott kampánybeszédet mondott Orbán Viktor a Hír TV-ben Gajdics Ottó oldalán. A miniszterelnök beszélt az orosz-ukrán háborúról, majd szóba kerültek a választások is.

„Régi történet, miről szól ez a háború, van történelmi, katonai, kulturális alapja, mi ebben a vitában nem veszünk részt. Sose vettünk részt abban a vitában, hogy a szláv tenger hány országból áll, és ezt a jövőben sem lehet velünk rendezni”

– mondta fel Orbán a putyini „szláv belsőharc”-propagandát.

Ezután a miniszterelnök felvetett még egy érdekes gondolatot arról, hogy milyen kár, hogy az országnak nincs tengerpartja:

„Örülnék, ha Magyarországnak erősebbek lennének a külkapcsolatai, ha lenne tengere, lennének tankereink”

– mondtam de szomorúan hozzátette, hogy csak csöveink vannak, és ha jön, van gáz, ha nem jön, nincs. Ezért rá vagyunk szorulva az orosz energiaimportra, hangsúlyozta, egy szóval sem említve azt, hogy az elmúlt tizenkét évben nem sikerült ezen a függőségen enyhíteni, és a legfontosabb partnereink szerint is problémás emiatt a magyar-orosz viszony.

Ezután áttért a népszavazás kérdésére is:

„Csupa jó tapasztalatot gyűjtöttem össze, ugyanis olyan kérdések ezek, amelyekről azt gondoltam, itthon nem nyertek még komolyabban teret – de nyugaton már igen, Nyugat-Európában ez a kulturális jelenség már rombol. Nem lehet biztos az ember, hogy Nyugat-Európában egy bizonytalan identitású ember nem megy oda az iskolában az emberekhez, hogy ő most elmagyarázza, fiú-e vagy lány. Azt gondoltam, ezt el kell magyarázni a magyar embereknek, de úgy láttam, az emberek tudják ezt, hogy van nyugaton egy genderőrület, ami itt kopogtat az ajtónkon”

– magyarázta Orbán.

„Nem hagyják a jobb- és a baloldalon sem, hogy a gyerekeinken keresztül felforgassák az életünket, vagy sem. A huszonnegyedik órában vagyunk, ez a hajó még nem ment el, de a baj már nagy, és nem csak Magyarországért küzdök ebben a helyzetben.”

– folytatta, de megnyugtatott mindenkit, hogy bár több kelet-európai országban folyik a harc, a „hasonszőrűek állnak nyerésre”.

Videó:

(via Telex.hu)

Valódi Hírek