Tökéletes időzítés: Harcjárműgyárat adott át Orbán Zalaegerszegen

A legjobbkor.

Az ünnepélyes átadón Orbán azt mondta, az a jó háború, amiből kimaradunk, ezt biztosítja a frissen átadott gyár.

Orbán Viktor a zalaegerszegi Lynx harcjárműgyár épületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadóján tartott beszédében kiemelte:

a magyarok pontosan tudják, hogy az a legjobb háború, amelyet sikerül elkerülni.

„Bismarcktól tanultuk még a 19. század végén, hogy minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély a háborúra”. És a vaskancellárnak igaza volt: minél erősebbek vagyunk, annál kisebb az esély, hogy belekeveredünk egy háborúba – fejtette ki Orbán.

Hozzátette: tehát

„amikor hadsereget építünk”,

akkor „persze készülünk a legrosszabbra, de valójában utat nyitunk a kedvező jövő számára is„.

Orbán felidézte: már korábban azt mondta, hogy a biztonság lesz ebben az évtizedben a legfontosabb ágazat. A legfontosabb feladat pedig ebben az évtizedben, hogy „egy Magyarországot megvédeni képes, a magyar érdekeknek érvényt szerezni tudó, Magyarországon, de ha kell, azon kívül is

bármikor bevethető haderő álljon rendelkezésre”

— vélekedett.

Közölte: Magyarországnak szüksége van arra a minden korábbit meghaladó technológiai színvonalra, amelyet részben „a szomszédságban a ZalaZONE, itt pedig ez a fegyvergyár szimbolizál”.

Kitért rá: a német-magyar kapcsolatok „összevissza” állnak, de „abban reménykedünk, hogy most kisimulnak”. A politikai viszonyok bonyolultak, a gazdasági kapcsolatok azonban kiválóak, és most úgy látszik, hogy a politikai támogatás is meglesz a minél erőteljesebb gazdasági együttműködés mögé – értékelt.

Úgy látja, ez fontos Magyarországnak, nemcsak azért, mert Németország erős, hanem azért is, „mert a magyarok tudnak együttműködni a németekkel”.

Fotók is készültek:

(MTI / Mfor)

Valódi Hírek