Republikon: Szoros a verseny, 2 százalékpont a különbség a Fidesz és az Egységben Magyarországért között

Nincs még lejátszva.

A választók többsége szerint Magyarország szövetségese a Nyugat, nem pedig a Kelet, továbbá 63 százalék szerint Magyarországnak akkor is kötelessége segíteni ukrán szomszédjain, ha ez országunk számára negatív gazdasági következményekkel járhat.

Továbbra is szoros a verseny az Egységben Magyarországért és a Fidesz-KDNP között, a különbség hibahatáron belüli – derül ki a Republikon Intézet friss, országos pártpreferencia-kutatásából, melyet a Telex közölt elsőként.

A kutatás 1000 ember telefonos megkérdezésével készült március 16. és 18. között. A kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint

reprezentatív

az ország felnőtt lakosságára, a hibahatár: +/- 3,2 százalék. A felmérésből az derül ki, hogy a teljes népesség körében

41 százalék a Fidesz-KDNP, és 39 százalék az egységes ellenzék támogatottsága.

A pártválasztók körében

49 százalék a Fidesz, és 46 százalék az Egységben Magyarországért támogatottsága.

Mindkét esetben 1 százalékponttal nőt a Fidesz támogatottsága február óta, míg az ellenzéki összefogás támogatottsága nem változott. Mindezek tükrében a Republikon Intézet úgy látja,

nagyon szorosnak ígérkezik a választási verseny:

a választás nagy válószínűséggel az utolsó pillanatban fog eldőlni.

Az intézet szerint a pártszövetségek szereplése azon múlik , hogy melyik oldal tudja a saját szavazótáborát hatékonyabban mozgósítani, és a bizonytalanokat megszólítani. A kutatásból az is kiderül, hogy a pillanatnyi állás szerint a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) nem jutna be a parlamentbe.

A kutatásból az is kiderül, hogy ha most vasárnap lennének a választások, akkor az elmúlt hét alapján a részvételi arány 67 százalék lenne.

(via, Telex)

Valódi Hírek