Már nem titkolhatják: Novák Katalin sógornőjét nevezték ki az államosított lombikszektor élére

A család a legfontosabb.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) honlapján megtalálható vezetői névsor is bizonyítja, hogy Vesztergom Dóra, – aki Novák Katalin bátyjának felesége – kapta meg az újonnan létrehozott Humánreprodukciós Igazgatóság vezetői posztját.

Vesztergom kinevezéséről már korábban is írt a DK, most a 24.hu a OKFŐ honlapján lévő információval erősítette meg a hírt. A lap, mint írja, már március elején megkereste az ügyben az OKFŐ-t, majd később Veszergom Dórát is,

választ azonban egyikőjüktől sem kaptak.

A kormány az elmúlt két évben 10 milliárd forintnyi közpénzből megvette a hat legnagyobb magánkézben lévő, de társadalombiztosítási finanszírozású ellátást is biztosító meddőségi központot,

majd kiiktatták a piacon maradt három kisebb privát intézetet.

Így 2022-re egy teljesen államosított lombikszektor jött létre, amelyben az állam fizeti a magyar lakosság valamennyi meddőségi vizsgálatának és kezelésének költségét, és az ellátásban használatos gyógyszeres kezelésekhez is százszázalékos támogatást nyújt – részletezi a cikk.

A kormányzati meddőségi program arca Novák Katalin volt, akit a Fidesz 2021 decemberében köztársasági elnöknek jelölt, majd az Országgyűlés meg is választotta. Eközben az új, országos hatáskörű Humánreprodukciós Igazgatóság megalapítására Pintér Sándor belügyminiszter adott utasítást január 31-én.

Az igazgatóság vezetőjének nevét hivatalosan nem jelentették be.

(via, atv.hu)

Valódi Hírek