Tételesen cáfolja Orbán hazugságait Márki-Zay Péter: Rémhírterjesztésért kell felenie a miniszterelnöknek

Így hazudott a magyaroknak a kormányfő.

Mint már korábban is beszámoltunk róla, Márki-Zay Péter feljelentette Orbán Viktort rémhírterjesztést. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerdán pontokra szedve cáfolta Orbán hazugságait, amelyeket az ellenzékkel kapcsolatban állított a kampány során.

Márki-Zay Péter bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

1. Feljelentettem Orbán Viktort rémhírterjesztésért: aljas hazugság, hogy bárki magyar katonákat küldene az orosz-ukrán háborúba.
Minden Ukrajnával kapcsolatos NATO-döntést támogatunk, ahogy egyébként Orbán Viktor is, DE A KATONÁK KÜLDÉSÉT A NATO KIZÁRTA, ILYET SEM MAGYARORSZÁG, SEM EGYETLEN TAGÁLLAM SEM TESZ.

2. A magyar ellenzék egy mentőautó adományozásával segítette az ukrán védekezést, a 128. dandárhoz kerülő jármű az ott harcoló, hazájukat védő magyar nemzetiségű ukrán katonákat is fogja szolgálni. Hogy az ukrán hadseregnek és az ott harcoló magyaroknak nemcsak mentőre, nemcsak kötszerre és védőfelszerelésre, de fegyverszállítmányokra is szüksége van, azt

a teljes Európai Unió, benne Orbán Viktor is elismerte,

amikor az EU Orbán szavazatával úgy döntött, hogy fegyvert szállít Ukrajnának.

A bennünket fegyverszállítással rágalmazó Orbán Viktor ezen túlmenően múlt kedden engedélyezte, hogy a fegyverszállítmányok áthaladhatnak Magyarország területén, és azt sem kifogásolta, hogy magyar felségjelű repülőgépek is részt vesznek a szállításban. A magyar ellenzék nem kritizálta Orbán Viktor ezen döntéseit, csak azt, hogy minderről

bennünket támadva folyamatosan, fizetett hirdetésekben hazudozik.

3. Egy bombákkal felszerelt, ismeretlen eredetű drón 40 percet tartózkodva hazánk légterében úgy repülhetett el Debrecen és Pécs, sőt, a paksi atomerőmű felett, hogy a hasonló veszélyforrást kiiktatni köteles Gripenek még csak fel sem szálltak.

Nem Orbán Viktoron, hanem csak a szerencsén múlott, hogy nem történt tömegpusztítást eredményező tragédia.

Orbán korábban azt hazudta, hogy bennünket nem a NATO véd meg, majd ezt saját honvédelmi minisztere cáfolta. Orbán, egyedüliként követve Putyin utasítását, korábban megtagadta NATO-csapatok Magyarországra telepítését, majd múlt kedden mégis beengedte őket a Dunántúlra.

Magyarországot csak a NATO védheti meg.

Követeljük, hogy Orbán ne Ausztriát védje, hogy jöjjenek NATO-csapatok Kelet-Magyarországra is, és hogy a NATO segítségével védjük meg a magyar légteret is!

MAGYARORSZÁG VÉDELMÉT, FIZIKAI BIZTONSÁGUNKAT NEM BÍZHATJUK AZ ERRE LÁTVÁNYOSAN ALKALMATLAN ÉS A NATO-T SOROZATOSAN ELÁRULÓ ORBÁN VIKTORRA.

HÁBORÚ HELYETT VÁLASSZUK A BÉKÉT, A MAGYAR PUTYIN HELYETT EURÓPÁT!

(Márki-Zay Péter/Facebook)

Valódi Hírek