Videóval: Varju László és a fiatal DK-sok bemutattak, micsoda a köztévé valójában

Bizonyítékokat is hoztak.

„A háborúnak az információs hadviselés is a része, ez az úgynevezett dezinformáció. Ezek a szavak nem hangozhattak volna el jobb helyen, hiszen az MTVA az egyetlen olyan állami média egész Európában, amely kritika nélkül sugározza az orosz propagandát.”

– kezdte Varju László, a DK országgyűlési képviselője és az ellenzék újpesti jelöltje a Demokratikus Lendülettel (DEL) együtt tartott sajtótájékoztatóját az MTVA székháza előtt.

„A Magyar Távirati Iroda napokig nem írta le, hogy orosz agresszió, mert az orosz propagandából átvett ukrajnai hadműveletet használták. Mintha nem egy független országot rohant volna le az orosz hadsereg.”

Tovább sorolta a köztévéből ömlő orosz propagandára a példákat. Ilyen volt, amikor elhangzott, hogy

  • a megtámadott Ukrajna felelőtlen, amiért harcol a szabadságáért és nem adta meg magát,
  • az ukrán polgárok felfegyverzése hitleri megoldás,
  • Oroszország tulajdonképpen csak azért szállja meg Ukrajnát, hogy az országnak végre egy független kormánya legyen,
  • a hazáját védő ukrán elnök, Zelenszkij a felelős azért, hogy lángokban áll az ország.
  • arról is az ukrán elnök tehet, hogy orosz rakéták csapódnak ukrán lakóházakba, kórházakba és óvodákba.

„A Demokratikus Koalíció szeretné egyértelművé tenni: ez az épület itt már régóta nem a magyar közmédiának ad helyet, hanem az orosz propaganda európai központjának. A magyar állami média minden egyes perce adásidejében elárulja Magyarországot, elárulja Európát, és minden szövetségesünket, amikor az orosz propagandát terjeszti Magyarországon.”

A sajtótájékoztató végén a képviselő és a DK ifjúsági szervezetének, a Demokratikus Lendületnek a tagjai egy orosz zászlót húztak fel az MTVA székház elé, miközben az orosz himnusz szólt a hangszórókból.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek