A DK követeli a Fidesztől a letelepedési kötvények felülvizsgálatát

A letelepedési kötvények felülvizsgálatát kéri a Demokratikus Koalíció. Erről Varju László, a DK alelnöke beszélt ATV Start-ban szerdán.

„Ahogy említettem korábban, nagyon sok döntése az Orbán-kormánynak vezetett odáig, hogy Magyarország ilyen helyzetbe került és ennek egyik egyik eleme volt a letelepedési kötvény”.

— fogalmazott DK alelnöke, majd elmondta, hogy „a 25 ezer kötvényből 1200 orosz állampolgár van akikről tudunk.

Az 1200 állampolgár nevesítését követeljük”.

Varju László elmondta, hogy a független újságírók, olyan neveket találtak, mint a külföldi hírszerzés vezetőjének családtagjai, az orosz Aeroflot vezetőinek családtagjai, vagy a Gazprom egyes vállalatainak vezetői. Róluk elmondható, hogy a letelepedési kötvény lehetőségével éltek és kaptak beutazást Magyarországra és ez által Európába. — hangsúlyozta Varju László.

„Őket azonnal felül kell vizsgálni. Nem csak az említetteket, hanem az 1200 főt, akiknek lehetőséget adott az Orbán-kormány, hogy lényegében Európával szemben, akár Magyarország ellen dolgozzanak”.

A politikus elmondta, hogy a magyar parlament vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezhetné az ügyben, de a Fidesz ez idáig elutasította ezt a javaslatot. Varju László így fogalmaz:

„A Fidesz soha nem volt hajlandó ilyen vizsgálóbizottságot felállítani”.

A DK alelnöke úgy véli, éppen itt van az ideje, hogy a kormány eleget tegyen követelésüknek, majd hozzátette:

„Sok ilyen lépés van, ami ahhoz kell, hogy Magyarország visszataláljon a megfelelő útra, ennek egyik lépése április 3-án a választás. Az Orbán-kormányt le kell váltani, ami egyébként előállította ezt a helyzetet és a letelepedési kötvények 1200 fős névsorát át kell tekinteni”. — mondta az alelnök.

(via, atv.hu)

 

Valódi Hírek