A MÁV közölte: ingyen utazhat az összes ukrajnai menekült a magyar vasúthálózaton

Állampolgárságtól függetlenül.

A MÁV-Start Zrt. közleményt adott ki az ukrajnai helyzettel összefüggésben. A vasúttársaság közölte, a záhonyi magyar-ukrán határtól hosszabb szerelvényeket közlekedtetnek, és a határról Magyarországra érkezők ingyenes szolidaritási jeggyel utazhatnak a hazai hálózaton.

A közleményt az alábbiakban idézzük:

🇺🇦 Az ukrajnai helyzet miatt

állampolgárságtól függetlenül díjmentes menetjeggyel utazhatnak tovább

Záhony állomásról azok az utasok, akik egyértelműen Ukrajnából érkeztek és más magyarországi célállomásra tartanak. A MÁV-START hosszabb szerelvényekkel közlekedteti a személyszállító vonatokat a Záhony-Csap határátmenetben, a megnövekedett utasforgalom kiszolgálása érdekében több kocsival járnak.

A vasúttársaság a hatóságokkal közösen

mindent megtesz annak érdekében, hogy a vasúti határállomásra érkező menekültek várakozását, továbbutazását segítse.

✅ Szombat éjféltől azok az utasok, akik Ukrajnából érkeztek, díjmentes „szolidaritási jeggyel” utazhatnak tovább bármely magyarországi célállomásra. A hazánkon keresztül más külföldi célállomás felé a magyar határállomásig a nemzetközi vonatokra is érvényes a díjmentesség.

A szolidaritási jegy csak másodosztályon vehető igénybe, mellé a feláras vonatokon a gyorsvonati pótjegyet nem kell megvásárolni. A helybiztosítással közlekedő vonatokon pedig elsődlegesen a többletkocsikban szabadon maradó ülőhelyeken használható fel. A szolidaritási jegy kizárólag Záhony állomáson vagy az onnan induló vonatokon váltható meg.

(MÁVINFORM/Facebook)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek