Liszkukacokról, tücskökről és sáskákról hadovált Kövér László a 2022-es választások kapcsán

Elmondta, mi a tét áprilisban szerinte.

A disznóvágás a magyar élet egyik ünnepe, amely az egész éves, mindennapos kemény munka eredménye, a következő évre való minőségi eledel köré szerveződik – fogalmazott Kövér László a hetedik Nemesgörzsönyi Böllérverseny és Fesztivál megnyitóján szombaton.

Kövér László az MTI tudósítása szerint azt mondta: a kormány jól ismeri és érti a vidéki élet igazi értékét, a kerteket művelik, és az ólakban is állatok vannak.

A házelnök a közelgő parlamenti választásról tétjéről szólva megjegyezte: „ha még egyszer letérünk Magyarország és a vidék évezredes útjáról, soha többet nem térhetünk vissza rá”.

Kövér László felhívta a figyelmet arra, hogy a „sötétzöldek” által ajánlott út szakadékba vezeti az európai, és benne a magyar mezőgazdaságot, állattartást, és általában a vidéki életet.

Kövér szerint a Magyar Falu programot a jövőben is folytatni kell, és ha a kormánypártok megkapják a választóktól a támogatást, folytatni is fogják.

Úgy fogalmazott: a választásokon el kell dönteni, hogy melyik úton megyünk tovább: helyi gazdaságokban termelt egészséges élelmiszer vagy fehérjegyárakban előállított műhús; sonka, csülök, kolbász, vagy „lisztkukac, tücsök és sáska”.

A gyermekek neveléséhez hozzájáruló családtámogatás vagy „közpénzből finanszírozott nemváltó műtét”; nemzeti függetlenség, vagy új birodalmi függés – hadovált Kövér.

Az eseményen Kövér mellett felszólalt Tatai László, Nemesgörzsöny független polgármestere is, aki a gasztronómia fellegvárának nevezte a rendezvényt, Jakab István, a MAGOSZ elnöke pedig a hagyományon alapuló ízekre hívta fel a figyelmet a megnyitón.

(MTI)

Valódi Hírek