Bevallották: Személyesen Varga Judit engedélyezi az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatását

Hoppá.

Mint ismert, a Pegasus-botrány kirobbanása után Varga Judit arra hivatkozott a sajtónak, hogy a lehallgatásokat nem ő, hanem a helyettese, azaz az azóta már korrupciós botránya miatt posztjáról távozott Völner Pál engedélyezte.

A Párbeszéd politikusa, Kocsis-Cake Olivio arra hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán csütörtökön, hogy Völner távozásával újra Varga Judit dönt a lehallgatásokról, ezügyben pedig írásbeli kérdéssel fordult az igazságügyi tárcához, ahonnan Répássy Róbert meg is erősítette a feltételezését.

Völner után ismét Varga Judit kezébe kerültek a megfigyelések

🔎 A Pegasus általi megfigyelésekre és titkos információgyűjtésekre állítólag engedélyeket adó Völner Pál bukása után egyből felmerült a kérdés, hogy lemondása után kihez került a terület, ki engedélyezheti, hogy kiket és mikor figyelhessenek meg a titkosszolgálatok. Mivel a sajtómegkeresésekre nem reagált az igazságügyi tárca, ezért írásbeli beadvány formájában én kértem választ a kérdésre.

🔎 A válaszadó Répássy Róbert a jogszabályi előírásokra hivatkozva leírta, hogy a „titkos információgyűjtést az igazságügyért felelős miniszter engedélyezi, (…) akadályoztatása esetén a parlamenti államtitkár helyettesíti.” Vagyis az ellenzéki politikusok és újságírók lehallgatása

Varga Judit kezébe kerülhetett vissza.

Érdemes figyelni arra a szempontra is, hogy ezek szerint a korábbi gyakorlat jogszerűtlen volt, hiszen a feladat Völner Pálnak való „kiszervezését” nem indokolta semmiféle akadályoztatás, hacsak a Soros-ügynökök elleni brüsszeli harc annak nem számít.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a megfigyelések engedélyezőjét közben egy nyomozásban megfigyelték. Még szerencse, hogy Magyarország előre megy, nem hátra…

Valódi Hírek