Fontos tisztségekről mondott le a fideszes polgármester és helyettese, miután leleplezték a simlijeiket

A fideszes többségű bizottság szerint nem kell vizsgálni az ügyet.

Keszthely fideszes polgármestere és alpolgármestere is lemondott, miután a 24.hu megírta, hogy olyan cégek felügyelőbizottságaiban és igazgatóságaiban ülnek és kapnak tiszteletdíjat, amelyek összeférhetetlenek a városvezetői tisztségeikkel.

Nagy Bálint, Keszthely fideszes polgármestere és Vozár Péterné, a város szintén fideszes alpolgármestere ellen az összeférhetetlenség miatt a helyi ellenzékiekből álló Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) indított eljárást.

A KÉVE közérdekű adatigényléséből ugyanis kiderült, hogy Nagy Bálint a polgármesterség mellett a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjaként 200 ezer forint éves díjazást, a Zalaispa Hulladékkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagjaként havi 80 ezer forintot, a keszthelyi városüzemeltetésért felelős VÜZ Kft. felügyelőbizottsági tagjaként pedig havi bruttó 50 ezer forintot kapott.

Vozár Péterné alpolgármester szintén tagja a VÜZ Kft. felügyelőbizottságának, így ő is havi 50 ezer forintot kap. A 24.hu kérdéssel fordult az önkormányzathoz, ezután a polgármester és az alpolgármester is

lemondott

a KÉVE által kifogásolt felügyelőbizottsági és igazgatósági tagságokról.

A keszthelyi képviselő-testület csütörtökön tárgyalja majd az összeférhetetlenség megállapítására irányuló beadványt, de az önkormányzat fideszes többségű pénzügyi és ügyrendi bizottsága már kedden megvitatta az ügyet. Ők arra jutottak, hogy nem kell megvizsgálni a KÉVE beadványában foglaltakat, mivel a kifogásolt pozíciókat az alpolgármester és a polgármester már nem tölti be.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek