Kiállították Orbán Viktor bizonyítványát a fiatalok a Karmelita kolostor előtt

A kilakoltatási maffia egyetemi vizsgákat is elintézett a fideszes ficsúroknak. Az ellenzéki pártok ifjúsági szervezetei Orbán irodája elé vonultak.

„Bizonyítványt állítunk azoknak, akik vizsga helyett egy telefonhívással szereznek jegyet!” – ezzel a felhívással szerveztek demonstrációt a Karmelita kolostor elé az ellenzéki összefogás fiataljai vasárnap.

A tüntetésen ott voltak

  • a Demokratikus Lendület (a DK ifjúsági szervezete)
  • a Jobbik Ifjúsági Tagozat
  • a Minden Fiatal Magyarországa
  • a Momentum TizenX
  • a Piros Front – MSZP Ifjúsági Tagozat
  • és a Zöld Front Ifjúsági Mozgalom

fiataljai.


.

„Egyetemisták tízezrei ülnek éjszakákon át a jegyzeteik felett ezekben a hetekben, hogy sikerrel vegyék a vizsgáikat, tanulnak, hogy jó állásuk, tisztes megélhetésük legyen.

Mert úgy gondolják, így lehet előre lépni, ezzel szemben ül egy fiatalember az Orbán-kormány legnagyobb hatalmú minisztere mellett, jó fizetéssel, nagy irodával, titkársággal, szolgálati autóval, ő azonban nem vett részt az egyetemi vizsgáin, és mégis átment rajtuk.

Nem kellett tanulnia, nem kellett tudás, se szorgalom, így is többre vitte, mint kortársainak többsége. Miért? Mert egy fideszes kiváltságos. Neki ez jár. Mert övé a világ. Övéké. A kiváltságosoké. Övék az ország”

– írták az esemény leírásában.

Az ifjúsági szervezetek ezzel az eseménnyel reagáltak a Völner-botrány kulcsfigurájának ügyére. Mint ismert, Schadl György egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, de Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsgájáról szintén egyeztetett telefonon a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Schadl Györgyék ellen indított büntetőeljárás indoklásában az esetről azt írta, hogy „ott sem volt a vizsgán, sőt a nyomozati adatok szerint még az egyetem Neptun-rendszerében is Schadl György intézhette a jelentkezését a vizsgára”.

„Mi nem akarunk ilyen országban élni. Mi azért tanulunk, hogy előrejussunk. Nem azért, hogy surranópályán megelőzzenek a jól bekötöttek. Akik a tankönyv helyett a párttagkönyvet választják. Lehet, hogy a vizsgán csalással átmentetek, de nálunk megbuktatok!”

– szögezték le az ifjúsági szervezetek tagjai, akik a Karmelita kolostor előtt egy bizonyítványt is kiállítottak Orbán Viktor részére:

fotó: Lukácsi Katalin / Facebook

További fotók:


.

Valódi Hírek