Márki-Zay Péter: Felkészültünk arra, hogy a Fidesz vezetőszáron hurcolja el az ellenzéki politikusokat

Bármi elképzelhető a következő hetekben.

Interjút adott a Szeretlek, Magyarország nevű portálnak Márki-Zay Péter. Az Egységben Magyarországért néven induló összellenzék közös miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, minden aljasságra felkészültek Fidesz részéről a választás előtt.

A politikus jelenleg a koronavírus-fertőzés miatti ötnapos karanténját tölti otthonában, ami hétfőn lejár, feltéve, ha negatív eredményt mutat a következő teszt. Azt mondta, az elmúlt napokban a fertőzés miatt kényszerűségből le kellett mondania az országjárásának aktuális állomásait. Arról beszélt, nem érzi magát rosszul a koronavírus miatt, sokkal inkább a decemberben eltört keze fáj.

Arról beszélt, vannak olyanok, amiket ma már másképp csinálna az elmúlt időszakból, szerinte például a listás helyek elosztásával kapcsolatban korábban kellett volna egyeztetnie a pártokkal. A határidő február második felében van, de úgy gondolja, ezt a kérdést mihamarabb le kell zárniuk.

Elmondta, az előválasztás után az érintetteknek idő kellett ahhoz, hogy begyógyuljanak a sérelmekből adódó lelki sebek, ezért sem küldték ki az aktivistákat ki az utcákra a késő őszi időszakban. Arról beszélt, a konfliktusokon már túl vannak, és

egységben küzdenek a közös ellenféllel, Orbán Viktorral és kormányával szemben.

Kifejtette, a színfalak mögött a novemberben és decemberben is lázas munkák zajlottak az együttműködés összehangolásáért, karácsony előtt pedig már az utcán gyűjtötték a népszavazási kezdeményezésekre az aláírásokat. A vasárnapi élő bejelentkezéseit mostantól Simon András moderálja, amelynek célja, hogy felpörgessék és fókuszáltabbá tegyék az élő videókat.

Szerinte a nagy port kavart kijelentései mögött műbalhék voltak, ugyanis felnagyították és kiforgatták a szavait. „Ha meg se szólalnék mostantól három hónapon keresztül, akkor az előző négy év terméséből faragna a Fidesz hazugságokat” — jelentette ki, majd hozzátette, sok megmondóember szándékosan a Fidesz keze alá dolgozik azzal, hogy kiforgatják a szavait.

Azt kérem mindenkitől, hogy tegye magában tisztába:

aki a kormányváltás ellen dolgozik, az fideszes. Aki pedig a kormány ellen dolgozik, az ellenzéki. Ez ilyen egyszerű

— tette világossá.

Arról beszélt, az ellenzéki képviselőjelöltek feladata, hogy minden egyes településre, még a legkisebb falvakba is elmenjenek kampányolni és az emberekkel beszélgetni a körzetükben. Azt mondta, a kampány nem kézivezérelt, és bár egyes üzenetek inkább az értelmiségre hatnak, más plakátok — például a rezsicsökkentés és a határkerítés megtartása — mindenkit érintenek.

Szerinte bármit mond, a Fidesz mindig azt keresi, mibe köthet bele, és nem az általa elmondottak tartalma érdekli a kormánypártokat. Elmondta, a kormánypártok minden irányból támadják az ellenzéket, és egyes ellenzékinek hazudott szereplőket pénzért vásárolnak meg, hogy Orbánék érdekeit szolgálják.

„Egy végtelenül gonosz, tolvaj pártállam válogatott hazugságokkal támad folyamatosan bennünket, csak azért, hogy tovább lophassanak” — jelentette ki.

Arra is felkészültek, hogy egyes jelölteket vezetőszáron visznek majd el a kampányban,

például az ellenzék közös szombathelyi jelöltjét, Czeglédy Csabát, ha az érdekeik ezt kívánják.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt indulásával kapcsolatban elmondta, felajánlotta nekik, hogy az ellenzékkel közösen induljanak, mivel az szolgálná leginkább a kormányváltás érdekeit, de ők erre nemet mondtak. „{A}z ő szavazóikon is múlhat, hogy Orbán Viktornak fogják-e hívni a miniszterelnököt április 3-a után, vagy Márki-Zay Péternek.

Nincs harmadik lehetőség

— jelentette ki.

Azt is elmondta, korábban miniatűr kamupártoknak szervezte ki az oltásellenességet. Ellenben most a Fidesz érdekeit szolgáló Mi Hazánkot jelölte ki a kormánypárt erre a célra, hogy minél több szavazatot vihessenek el az oltások ellenzésével.

Heti három teljes napot szán majd az országos, egyet pedig a hódmezővásárhelyi körzetben a kampányra, a többi időt pedig a polgármesterségre fordítja. Szerinte ahhoz, hogy Orbán Viktor kiálljon vele vitázni, nyílt nyomásgyakorlás kell, hogy úgy érezze a miniszterelnök, neki is érdeke az, hogy ütköztesse a nézeteit az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével.

Márki-Zay elmondta, jelenleg egy nagy, összehangolt csapat dolgozik a programjukon, és egyre többen jelentkeznek szavazatszámlálónak is a választásokra a demokrácia felügyeletének érdekében. Azt is elmondta, céljuk, hogy véget vessenek 12 évnyi orbáni gyűlöletnek.

Az, hogy 12 év orbáni agymosás után még mindig többen vannak, akik a kormány távozását akarják, kisebbfajta csoda, a magyar nép hihetetlen ellenállóképességét mutatja. A kérdés, hogy ezek az emberek áprilisban elmennek-e szavazni az összefogott ellenzékre. Ha igen, győzünk” — mondta.

(szeretlekmagyarorszag.hu nyomán)

Valódi Hírek