Magyarországon bujkál a hazájából elmenekült kazah diktátor? — Megszólalt a külügy

Orbán két éve őt nevezte a „magyar kipcsak törzsek elnökének”.

A magyar külügy nem tud róla, hogy Magyarországon tartózkodna a Kazahsztánból menekülni kényszerült Nurszultan Nazarbajev.

Ez a lehetőség azért merült fel, mert több magángép is elhagyta a közép-ázsiai országot, ezek közül az egyik Budapesten is leszállt.

A Magyar Hang megkeresésére a külügyminisztérium azt válaszolta:

„Jelzett személy(ek) magyarországi tartózkodását megerősítő információ nincs a KKM birtokában”.

Szijjártóék azt állítják, hogy ideiglenes vagy vészhelyzeti útiokmányt sem adtak ki kazah állampolgároknak a zavargások idején.

Közölték továbbá, hogy a Kazahsztánból evakuált tucatnyi magyarral együtt három kazah állampolgár is érkezett Magyarországra, a kimenekített magyarok családtagjaiként.

Emlékezetes, hogy a Türk Tanács 2019-es ülésén Orbán úgy méltatta Nazarbajevet, hogy ő „a mindenkori elnöke magyar kipcsak törzseknek”.

Mint azóta kiderült, Nazarbajev és rokonsága az elmúlt húsz év során rengeteg luxusingatlant vásárolt össze nyugati országokban több százmilliárd forint értékben.

A diktátor lánya, Alija Nazarbajeva 300 millió fontnyi vagyont menekített már ki Nagy-Britanniába, Londonban pedig kastélyt és magánrepülőgépet vásárolt magának. Apja pedig a francia Riviérán szerzett meg kastélyokat.

.

 

Valódi Hírek