A német sajtó arról cikkez, hogy Orbánék megint elcsalnák a választást

Hírünk a világban.

Orbán Viktor és a Fidesz sorra manipulálja a választásokat, ezért magyar civil aktivisták sürgetik, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) már a kampány során küldjön megfigyelőket az országba – írta a Deutsche Welle keddi cikkében, amelyet a Népszava szemlézett.

A portál szerint a magyar kormánypárt magára igazította a választási törvényt, gyakran illegálisan mozgósította híveit — azaz gyakorlatilag szavazatokat vásárolt.

A cikk szerint az eddigi rendszer az ellenzék összefogása miatt saját korlátaiba ütközhet, emiatt arra is van esély, hogy

a Fidesz újabb eszközösökhöz folyamodik

a választási győzelem érdekében. Ezért az Unhack Democracy azt szorgalmazza, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet teljes körű ellenőrző delegációval felügyelje a 2022-es magyarországi választás tisztaságát.

Az Unhack Democracy két alapítója Banuta Zsófia és Barlai Melani, akik súlyosnak tartják a manipuláció lehetőségét. Az EBESZ közreműködését azonban az érintett ország kormányának kell kérnie, ez pedig eddig nem történt meg.

A DW megkérdezte Kovács Zoltán kormányszóvivőt, aki azt válaszolta: a Brüsszel és Soros által pénzelt “civil” szervezetek azért támadják a kormányt, mert az nem enged be egyetlen bevándorlót sem, illetve nem járul hozzá az LMBT-propagandához az óvodákban és az iskolákban.

 

Valódi Hírek