Nemzeti Nyomozó Iroda: Gréczy Zsolt ellen bűncselekményt követtek el

Nem ő zaklatott, hanem az ő telefonjáról loptak le illegálisan képeket, ami köré egy kamusztorit talált ki a Fidesz.

Szombaton reggel a közösségi oldalán tudatta a legfrissebb fejleményeket a Demokratikus Koalíció politikusa.

Gréczy Zolt posztját változtatás nélkül idézzük:

Határozatot kaptam a Nemzeti Nyomozó Irodától. Ez rögzíti, hogy a rendőrség hivatalból indított vizsgálatot az ellenem 2 éve elkövetett bűncselekmény ügyében. A nyomozók által meghatározott bűncselekmény elkövetője a Vadhajtások nevű fideszes médiatermék, amely azt hazudta rólam, hogy sze×uális tartalmú fényképekkel egy nőt zaklattam.

A most felfüggesztett nyomozás megállapította, hogy nem készítettem és nem is küldtem zaklató fényképeket. Az állítólagos nő, akinek állítólag fotókat küldtem magamról, ugyancsak kitaláció, nem is létezik.

A Vadhajtások nevű gyalázat arca és neve, Bede Zsolt azzal védekezett kihallgatásán, hogy pár nappal korábban azt írták rólam más fideszes „újságok”, hogy zaklatásokat követtem el, ezért ezt is valóságnak gondolta. Elismerte, hogy az „információt” nem ellenőrizte, sőt, nem is tudja, ki tette fel rólam az oldalukra a hazugságot. Mint kiderült, ez egy amerikai szerver, nincs is impresszuma, hivatalos, számon kérhető kiadója, szerkesztője, elvileg bárki bármit felpakolhat rá.

Valójában nyilván nem…

Az ominózus cikket – amely után halálos fenyegetéseket kaptam én, és a családom, és amely után személyes védelmem, és a DK védelme érdekében lemondtam országgyűlési képviselői mandátumomról -, valaki álnévvel tette fel. Bede annyira nem volt bátor, hogy bemondja, hogy ő volt a hős leleplező, azzal beismerte volna a bűncselekmény elkövetését. Inkább mosta kezeit, ő nem tud semmiről.

A rendőrség pedig – ezért a felfüggesztő határozat – a nyomozás során nem tudta azonosítani az álnév mögötti igazi nevet, így a bűncselekmény – bár elkövették ellenem, én vagyok az áldozat – megtorlatlan marad.

Annyit sikerült elérni, hogy az engem súlyosan rágalmazó cikket a rendőrség töröltette a Vadhajtások oldaláról, az immár elérhetetlen, így az elkövetett bűncselekmény legalább nem folytatólagos.

A történet ezzel – egyelőre – lezárult.

Van összesen 25 első- és másodfokú ítéletem arról, hogy nem zaklattam senkit. Valamennyi pert megnyertem. Most már arról is van rendőrségi határozat, hogy zaklató fotókat sem készítettem és nem is küldtem. Az általam indított kártérítési perekben már van lezárult ügy, és van két folyamatban levő: a rólam hazudó fideszes média fizet a rágalmazásért.

Több súlyos tanulsága is van mindannak, amin keresztül mentem.

Az egyik, hogy hiába nyertem meg a helyreigazítási pereket, a Fidesz-sajtó nem volt hajlandó közölni a jogerős helyreigazításokat – ezen több bíró is felháborodott ítélete kihirdetésekor. Így olvasóik nem értesültek arról, hogy hazudtak rólam, a saját buborékjukban így ma is zaklató vagyok… Úgy látszik, nekik ezt is lehet.

Egy másik tanulság, hogy senki nincs biztonságban. Van bármire Pegazus, van hozzá házelnöki eligazítás, hogy az ellenzék nemzetbiztonsági kockázat, és ha kell, számon nem kérhető amerikai szerver, amelyen bűncselekményt is el lehet követni a politikai ellenséggel szemben. Hogy ne érezd magad biztonságban, nem is kell politikusnak lenni. Lehetsz vízvezetékszerelő vagy üzletember is.

Meggyőződésem, hogy a Vadhajtások – mondjon bármit Bede – pontosan tudta, hogy bűncselekményt követnek el ellenem. A cél a lejáratás volt, bármi áron.

A harmadik tanulság, hogy két év után csak kiderült minden felületen, hogy ártatlanul hurcoltak meg. Így annak sincs akadálya, hogy folytassam politikusi pályafutásom, ha ehhez bizalmat kapok.

Még csak most jön a java, vigyázzatok Magatokra!


.

Valódi Hírek