Meghalt Kóbor János, az Omega együttes énekese

Koronavírusos volt a legendás zenész.

78 éves korában elhunyt Kóbor János, az Omega együttes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekese. A zenészt koronavírus-fertőzéssel november 9-én került kórházba, azóta ápolták, de állapotáról sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy súlyos. Most az Omega együttes jelentette be a hírt a Facebookon:

„Megrendülten tudatjuk, hogy Kóbor János, az Omega együttes Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas alapítója, rövid betegség után elhunyt.

Rajongók milliói imádták itthon és külföldön, a rockzene állócsillagaként. Felfoghatatlan űrt hagy maga után. Nincsenek szavak, marad a csend. Mecky a szívünkben örökre velünk marad”

– írták.

Kóbor idén februárban egy interjúban azt nyilatkozta, ha meghal szeretné, ha hamvait helikopterről szórnák a Balatonba. Arról is beszélt továbbá, hogy az lenne az ideális, ha nyáron halna meg, mert „nem lenne jó, ha a jégre szórnának”.

Kóbor János 1943. május 17-én született Budapesten. Kezdetben sportoló szeretett volna lenni, szép eredményeket is ért el fiatalon, de egy sérülés miatt lemondott a sportolói karrierről. Végül építésznek tanult. 1962-ben megalapították az Omegát. Hangját, legendás dalait egy egész ország ismerte!

Nyugodjon békében!

(via Blikk, 24.hu)

Valódi Hírek