Petícióban követelik Orbántól az angliai magyarok, hogy minden magyarlakta nagyvárosban legyen szavazóhelyiség

Ne kelljen Londonba utazniuk, ha élni akarnak az állampolgári jogaikkal 2022 áprilisában.

Több szavazóhelyiséget Nagy-Britanniában!

címmel indult petíció az aHang oldalán, melyben azt követelik az Angliában élő magyar állampolgárok, hogy az Orbán-kormány biztosítson méltó feltételeket ahhoz, hogy 2022 áprilisában élni tudjanak a választói jogaikkal.

A petíció megfogalmazói azt várják el a kormánytól, hogy biztosítsa a szavazás lehetőségét minden nagyobb magyarlakta angliai városban, hogy ne kelljen az ország másik feléből Londonba utaznia annak, aki szavazni szeretne.

A petíció leírásában az áll:

Petíciónkkal elsődlegesen a Magyar Kormányhoz, és annak illetékes szerveihez fordulunk. A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 269. § (4) kimondja:

A külképviseleti névjegyzékbe felvett választópolgár a külképviseleten, vagy ha a külképviselet épülete nem alkalmas a szavazás lebonyolítására, a külképviselet által biztosított egyéb helyiségben szavazhat. A szavazás céljára szükség esetén több helyiséget kell biztosítani, továbbá a külképviseleti névjegyzékben szereplő választópolgárok folyamatos szavazását lehetővé tevő számú szavazófülkét kell kialakítani és urnát kell felállítani.

Ennek a passzusnak megfelelően /és korábbi választási tapasztalataink illetve Facebook-csoportunk saját igényfelmérése alapján/ azt kérjük az NVB és NVI illetékeseitől, hogy az alábbi városokban biztosítsák a szavazás lehetőségét időszakos külképviseleti választási irodák és szavazóhelyiségek létesítésével: London, Manchester, Leeds, Liverpool, Birmingham, Edinburgh, Cardiff, Brighton, Bristol, Norwich, Nottingham, Cambridge, Canterbury.

Kérjük továbbá, hogy a korábbi áldatlan állapotok megelőzése érdekében a hivatalos külképviseleteken /London, Manchester/ növeljék a szavazás lebonyolítására alkalmas helyiségek számát.

Miért fontos?

Hivatalosan több mint 155 ezer magyar él Nagy-Britanniában, nem hivatalosan ennél is több, vagyis sok tízezer potenciális szavazó. Az Orbán-kormány alaposan megnehezítette a voksolást a diaszpórában élő, magyar lakcímmel rendelkező honfitársainknak, akik jelen állás szerint elképzelhető, hogy csak Londonban /és talán Manchesterben/ élhetnek szavazati jogukkal a jövő évi országgyűlési választáson.

Az Orbán-kormány ugyanis megfosztotta őket a levélszavazás lehetőségétől, majd ugyanezt lehetővé tette azok számára, akik soha nem éltek Magyarországon, nincs állandó magyar lakcímük, de rendelkeznek magyar állampolgársággal.

Úgy érezzük, hogy ez a javarészt ellenzéki külföldi magyarok szándékos akadályozása, valamint a kormánybarát külföldi magyarok nyílt támogatása, vagyis a választási rendszer tudatos torzítása. A kormány ezzel párhuzamosan legalizálta a voksturizmust, a fiktív lakcímek létesítését is, ami a választási csalás melegágya.

Mi nem csalni akarunk, mindösszesen élni a jogainkkal, nagyobb utazgatás és utazással járó anyagi terhek nélkül!

Az Angliai magyarok a 2022-es kormányváltásért csoport célja az, hogy felhívja minél több angliai magyar figyelmét a közelgő választások tétjére. Arra törekszünk, hogy a nehezített pálya ellenére is minél több változást akaró angliai magyar érezze úgy, hogy el kell jutnia, sőt el is juthat a szavazófülkéig. Nem kell ezért 50-100 fontot fizetnie vagy több száz kilométert utaznia, miközben mások kényelmesen, levélben is szavazhatnak.

A petíciót >>ITT<< tudod aláírni.

Valódi Hírek