Pénzmosás miatt razziáztak egy maláj üzletembernél, akivel Orbánék lélegeztetőgéppel bizniszeltek

Az ügynek magyar szála is lehet.

A Malaysia Now hírportál értesülése szerint razziát tartottak annak a maláj üzletembernek az irodáiban, akitől a magyar kormány lélegeztetőgépeket vett tavaly, közel 18o milliárd forint értékben.

Vinod Sekhar a különböző építőipari, mezőgazdasági és technológiai cégeket összefogó Petra Groupot vezeti, a lap szerint azonban most egy évek óta nem látott nagyságú pénzmosási ügyben nyomoznak ellene.

A Telex azt írja, az ügynek magyar szála is lehet: a malajziai hírportál még júniusban számolt be arról, hogy Vinod a GR Technologies nevű cégen keresztül több milliárd dolláros szerződéseket kötött lélegeztetőgépek beszerzéséről a magyar kormány számára.

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint a magyar kormány nevében a külügyminisztérium közigazgatási államtitkára, Balogh Csaba 559,6 millió dollár (akkori árfolyamon átszámítva 179,5 milliárd forint) kifizetéséről írt alá szerződést, melyet több bankszámlán keresztül utalnak át Vinod Sekharnak.

A szerződés tényét az üzletember megerősítette, de mint mondta, minden rendben zajlott, és a jutaléka „normális mértékű” volt. Viszont érdekes, hogy a kormány közérdekű adatigényléssel se adja ki a beszerzésről szóló szerződést.

Stummer János jobbikos politikus a hírt követően a Facebookon ezt írta:

„ROSSZ HÍR ORBÁNÉKNAK – Pénzmosás a gyanú, razziát tartottak a maláj hatóságok Vinod Sekhar irodáiban, számolt be az imént a Malaysia Now portál. Ő az, aki Orbánék legfontosabb üzletfele volt a lélegeztetőgép-bizniszben. Mosott magának is:

a magyar adóforintokból jachtot, magánrepülőt vásárolt. De mennyit mosott Orbánéknak?”

.

Valódi Hírek