Lépett a kormány: Durván beleszálltak Bige Lászlóba a választások előtt

Jó az időzítés.

Facebook-videóban kezdett Bige László ellen kampányolni a magyar kormány,

ezt a 444 vette észre. A kabinet nevében Nagy István agrárminiszter arról beszél egy videóban, hogy Bige — akit a politikus baloldali milliárdosnak nevezett — „felbecsülhetetlen károkat okozott a magyar gazdáknak és fogyasztóknak„.

Az agrárminiszter szerint a nagyvállalkozó a Nitrogénművek Zrt. élén „mesterségesen tartotta drágán a műtrágya árát„, és állítása szerint korlátozná a gazdákat a hozzáférésben. Nagy azt mondta, nem csupán a gazdákat, hanem a vásárlókat is megkárosította Bige, ugyanis az élelmiszerek ára is magasabb volt az állítólagos műtrágyakartell miatt.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke ugyanezen videóban arról beszélt, hogy a műtrágya ára azért fontos, mert ez az egyik alaptényező, ami meghatározza, mennyibe kerülnek az élelmiszerek Szerinte a felelősök „a fogyasztók zsebéből veszik ki a pénzt„, ha a jelenlegi világpiaci árak mellett mesterségesen emelik a műtrágya árát. Ehhez egy meg nevezett,

Győrffy örömét fejezte ki, hogy „a kartellezésben részt vevő vállalkozásokat súlyosan megbüntette” a Gazdasági Versenyhivatal. Emlékezetes, Bige László cégcsoportját 14 milliárd 100 millió forintra büntette a GVH, valamint hűtlen kezeléssel is megvádolták.

A Bige elleni kormányzati kampány azóta indult meg látványosan, miután a nagyvállalkozó hitet tett a kormányváltás mellett. A politikus az előválasztási kampányban kifejezte, bárkit hajlandó támogatni, aki képes legyőzni a Fideszt. Márki-Zay Péter előválasztási győzelme után elmondta, bármennyivel hajlandó támogatni az ellenzéket, hogy legyőzzék Orbán Viktor kormányát.

Nagy István Bige-ellenes kormányzati videóját itt lehet megtekinteni:

(Nagy István/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek