Hadházy Ákos megvette Mészárosné Várkonyi Andrea könyvét: Azt is elmondta, miért

Megosztotta követőivel a nagy hírt.

Facebook-bejegyzésben osztotta meg követőivel Hadházy Ákos, hogy megvásárolta Mészáros Lőrinc újdonsült feleségének, Várkonyi Andreának a könyvét. A független országgyűlési képviselő elárulta, miért vásárolta meg a könyvet, és indoklásként dr. Nagy Csilla jogász bejegyzését is hozzáfűzte.

A politikus azt mondta, a könyv fellapozása után megbizonyosodott arról, mennyire lenézi Várkonyi azokat az értelmiségieket, akik nem a pénzkereseti lehetőségek miatt választanak pályát. Hadházy továbbosztotta Nagy Csilla posztját, amelyben Várkonyi Andrea köztisztviselőket becsmérlő gondolataira reagált.

Dr. Nagy Csilla bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Andrea! A könyvéből kiemelt részletre reagálva tájékoztatom, hogy

az Ön számára talán nehezen elképzelhető, de rendkívül sok hivatalnokot ismerek, akik tanult emberek.

Jól gondolja: a közszférában nem keresünk sokat, és nem az anyagi javak motiválják a munkánkat, hanem a hivatástudat.Az Ön írásából is látható, hogy

a hivatalnokoknak nemcsak az anyagi, hanem a társadalmi megbecsültsége is alacsony,

így aztán az egyébként kis létszámú állomány száma tovább csökken.

(Nem csoda, ha Önnek és a kedves lányának van ideje beszélgetni sorbanállás közben, és bőven lesz idejük bármi másra is, míg az egy szem ügyintéző lefolytatja az ügyintézést.) Megjegyzem, a minimálbér növelése következtében is nyílik a civil és a közigazgatási szféra fizetése közti különbség, ez sem fogja megemelni a létszámot nálunk.

Kedves Andrea, megnyugtatom: nem feltétlenül kell a lányának sokat tanulnia ahhoz, hogy sokat keressen: már a Bauhaus eladója is többet keres, mint némely tanult kollégám, de van olyan főleg nők által űzött foglalkozás is, aminek magasabb az óradíja, mint a közszférának, sőt nem is kell ilyen messze menni:

mindannyian tudjuk, hogy elég egy szerencsés szerelemházasság ahhoz, hogy anyagilag biztos alapokon éljünk. 🙂

Üdvözlettel,
Dr. Nagy Csilla jogász

Valódi Hírek