Pert vesztett az Emmi, közzé kell tenniük, hogy totális vakrepüléssel szervezték át az egészségügyet

Minden kiderül.

Facebook-oldalán jelentette be Szél Bernadett hétfőn, hogy pert nyert az Emmivel szemben. A képviselő az egészségügyi jogviszonyt szabályozó törvény elfogadása után fordult közérdekű adatigényléssel az Emmihez, hogy megtudja:

milyen hatástanulmányok alapján szervezték át az egészségügyet,

amelynek következménye az lett, hogy négyezer ember szakdolgozó távozott a rendszerből.

A hivatal akkor banális indokra hivatkozva megtagadta az adatok kiadását, most azonban döntött a bíróság: kötelesek közzétenni a hatástanulmányokat.

Újabb győzelem: Ismét jogerősen pert nyertem a kormánnyal szemben.

🔺Tavaly minden előkészítés és előzetes egyeztetés nélkül, egy nap alatt nyomták át a parlamenten az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, aminek következtében idén tavasszal 4 ezer szakdolgozó hagyta el az egészségügyet. Súlyosan felelőtlen döntés volt a kormány részéről a járvány kellős közepén átszervezni az egészségügyet, veszélyeztetve a biztonságos betegellátást.

❗️Rögtön a törvény elfogadása után közérdekű adatkéréssel fordultam az EMMI-hez, hogy adják ki a törvény döntés-előkészítő és hatásvizsgálati dokumentumait, amikből kiderülhet, hogy milyen, az egészségügyi ellátórendszert érintő hatásokkal, társadalmi és gazdasági következményekkel számoltak. 15 nap után döntés-előkészítésre hivatkozva megtagadták az adatok kiadását., én viszont bírósághoz fordultam, a pert pedig első-és másodfokon is megnyertem.

‼️Az EMMI azzal az abszurd érveléssel próbálkozott a bíróságon, hogy azért nem köteles kiadni az adatokat, mert az adatigényléskor még veszélyeztette volna az adatok kiadása a későbbi döntések meghozatalát. Csakhogy időközben már megszülettek azok a rendeletek, amikre hivatkozott, így a bíróság az anyagok kiadására kötelezte a minisztériumot.

👉🏻A dokumentumokból egyértelműen ki fog derülni:

teljes vakrepüléssel szervezte át a kormány az egészségügyet a járvány kellős közepén,

nem számolva a betegellátásra gyakorolt hatással, vagy számoltak több ezer egészségügyi dolgozó távozásával, bezáró kórházi osztályokkal, ellátás nélkül maradó betegekkel, csak nem érdekelte őket. Hamarosan kiderül!

Valódi Hírek