Azonnali, ingyenes és tömeges tesztelést követel Orbántól a Demokratikus Koalíció (+videó)

A teljes összeomlásra több bizonyíték is van.

Azonnali, ingyenes és tömeges tesztelést követel a kormánytól a DK — mondta Varga Zoltán hétfőn online sajtótájékoztatóján.

Ahogy arról a koronavirus.gov.hu beszámolt, drámai koronavírus-számokkal indult a hét: Magyarországon a hétvégi összesített adatok alapján 17 834 új fertőzöttet azonosítottak, meghalt 214 beteg.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció politikusa online sajtótájékoztatón reagált az adatokra hétfőn.

„Nem kétséges: a koronavírus negyedik hulláma rárúgta az ajtót Orbán Viktor felelőtlen járványkezelésére, és sajnos a védtelen magyar emberekre is”

— fogalmazott. Felhívta a figyelmet, hogy jelenleg globális szinten Magyarországon a legmagasabb a koronavírus reprodukciós rátája, azaz

itthon terjed a leggyorsabban a járvány.

„A Demokratikus Koalíció döbbenten szemléli, hogy amíg tombol a koronavírus negyedik a hulláma, a kormány ismét képtelen időben megvédeni a magyar embereket, és újabb életek száradnak majd az Orbán-kormány lelkén”

— mondta. A DK szerint világos, hogy Orbánék oltási akciója csődöt mondott.

A teljes összeomlásra a párt szerint bizonyíték a teljesen eltűnő tiszti főorvos, a kritikus ápolóhiány, és a nem megfelelő mennyiségű tesztek száma.

Ezért a DK azonnali, ingyenes és tömeges tesztelést követel a kormánytól,

mivel ez az egyetlen módja annak, hogy a járványról átfogó képet kapjunk, amelynek valós helyzete még a jelenleg gondoltnál is rosszabb lehet.

A DK szerint nem elvárható, hogy a magyarok saját zsebből fizessék a drága koronavírus-teszteket, különösen nem úgy, hogy az elmúlt hónapokban kiderült: Orbánék még a járványból is hasznot akartak húzni, utalt Varga a lélegeztetőgép-bizniszre, illetve a rendelt másfél millió tesztre, amelyekkel hónapokon át nem tudtak elszámolni.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek