Novák Katalin úgy tudja, annyira népszerű Orbán Viktor Európában, hogy mindenki az ő kegyeit keresi

Egymásra taposnak a politikusok, hogy a miniszterelnökkel megegyezzenek.

Interjút adott az Inforádió Aréna című műsorában Novák Katalin, amelynek során arról beszélt, új európai politikai erőközpont létrehozásán dolgozik a Fidesz. Már beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawieckivel, valamint az olasz Liga nevű párt vezetőjével, Matteo Salvinivel tárgyalt szerdán.

A családügyért felelős miniszter a Fidesz külügyekért felelős alelnökeként nyilatkozva azt mondta, az Európai Néppárt kudarca, hogy egyre több jobboldali kormány bukik meg Európai Unióban. Azt mondta, nem bánták meg, hogy kiléptek a pártcsaládból. Pártjával kapcsolatban elmondta,

mindenki a kegyeiket keresi azért, hogy szövetséget köthessen velük, és gyakoriak a vendégek Orbánnál a témában.

Elmondta, nyáron aláírtak egy nyilatkozatot, amelyben a hagyományos értékek védelme mellett tettek hitet. Azt is kifejezte, a Fidesz által az Európai Konzervatívok és Reformerek, valamint az Identitás és Demokrácia frakcióval közösen aláírt nyilatkozat egy erődemonstráció.

Kijelentette, új európai pártcsalád létrehozásán dolgoznak.

Arról beszélt, nemrég Münchenben tárgyalt a bajor tartományt vezető CSU legfőbb politikusaival. Azt mondta, a leköszönő kereszténydemokrata pártok német választási veresége sokkolta az európai jobboldalt.

Ismertette, nemrég készítettek egy térképet, amelyen az szerepelt, 10 éve hány országot vezetett néppárti miniszterelnök, és jelenleg mennyit kormányoz a politikai szövetséghez tartozó kormányfő. Azt mondta, tragikus a helyzet, és emiatt egyértelműen

a Néppártot tette felelőssé.

Úgy látja, rossz irányba tart a Néppárt, mivel hagyták, hogy a liberálisok és baloldali gondolkodású politikusok balra tolják a pártcsaládot. Kijelentette, hogy a jobboldal nem egyenlő a Néppárttal, és szerinte létezik egy olyan politikai tömb, amely konzervatív, nemzetállamokban gondolkodik, és van rá igény.

Szerinte sokan vannak, akik hisznek az európai nemzetállamokban és a keresztény kultúrában. Úgy látja, ezen emberek szerint az Európai Unió „nem valami föderális blabla„.

(infostart.hu nyomán)

Valódi Hírek