Demeter Szilárd bejelentette: Átalakítják a Petőfi rádiót, hogy megvédjék a gyerekeket a nemváltó műtétektől

Magasrendű célokat tűzött ki.

A 24.hu korábban beszámolt arról, hogy a megújulás jegyében több közismert rádiós személyiségtől elbúcsúzik a Petőfi rádió, köztük Harsányi Leventétől is. Az átalakítás részleteiről Béli Ádám, a Petőfi rádió és a Petőfi TV csatornaigazgatója, valamint Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója számolt be.

Béli arról beszélt, fontos, hogy kiaknázzák a a kihasználatlan lehetőségeket mind tartalmi, mind fizikai értelemben, bár nem pontosította, ez alatt mit ért. Demeter elmondta, két év múlva lesz Petőfi születésének kétszázadik évfordulója, az Országgyűlés azonban 2022-t is Petőfi-emlékévvé nyilvánította.

A világot ma uraló identitásőrületre egyetlen értelmes válaszunk, ha megerősítjük a saját kulturális nemzeti identitásunkat” — mondta Demeter, hozzátéve, hogy ehhez az egyik legjobb eszköz a fiatalok által használt tömegmédia. Azt mondta, ezentúl Petőfinek tévéje is rádiója is lesz, amely állítása szerint a szabad magyar gondolkodást képviselő reformkor szellemiségét hordozza majd.

A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője szerint értékválságban van a magyar közélet. „Pár évvel ezelőtt számomra elképzelhetetlennek tűnt, hogy alkotmányos védelmet kell adni annak a biológiai ténynek, miszerint az anya nő, az apa férfi.

Az ezeréves értékvilágot, amely megtartott bennünket, kikezdték

— jelentette ki.

Ezt követően kifejezte, nem szeretnének egy olyan világban élni, „ahol az embert megfosztják mindentől, ami emberi„. A lap újságírója Demeter állításaihoz csatlakozva egy elfogulatlannak a legkevésbé sem nevezhető kérdéssel replikázott, amellyel arra volt kíváncsi, mennyire fogékonyak a fiatalok „a mai Nyugat efféle abszurd eszméire„.

Béli szerint alattomosan hálózzák be a fiatalokat, és szerinte érzékenyítő tartalmakkal oltják be őket,

amellyel az érzelmi világukat zavarják meg — hogy pontosan kikre gondolt, arról nem nyilatkozott. Kijelentette, konstruktív válaszokat akarnak adni az „abszurditással szemben„.

Ezután Demeter azzal csatlakozott, hogy folyamatosan bombázzák a fiatalokat a Béli által emlegetett propagandával. Ezután egy soha nem látott statisztikával rémisztgette az olvasókat, amely négyszázszorosára nőtt a nemváltó műtétek iránti igény olyan helyeken, ahol az iskolákban a gyermekeket az elfogadás iránt érzékenyítették. Konkrét példát ebben az esetben sem mondott.

Elmondta, úgy védekeznek az érzékenyítés ellen, hogy az általuk preferált szemléletet mai nyelven tolmácsolják a fiataloknak. Azt mondta, céljuk, hogy az ifjabb generációk elismerjék a magyar kultúra vívmányait. „Elég bemenni egy múzeumba, s az ember jobb magyarként jön ki, miután látta az elért eredményeinket” — mondta. Béli azzal csatlakozott, hogy identitáserősítő lépésekkel kívánják ezt elérni.

A Petőfi rádió és a TV csatornaigazgatója azt is hozzátette, új fiatal médiaszemélyiségeket kívánnak felépíteni. Ezzel az a céljuk, hogy hitelesen szóljanak az ifjabb korosztályokhoz a műsoraikkal.

Béli Ádám egy korábbi interjúban azt mondta,

{a} közszolgálat kijelöl egy morális-erkölcsi keretet, egy értékrendet, amit szerencsés, ha magáénak érez a jelentkező.

Ha ez a morális-erkölcsi keret a fideszes politikusok „értékrendjével” meg nem egyezők elhallgattatásáról fog szólni, akkor már most kimondhatjuk: újabb propagandacsatorna fog születni, amellyel a fiatalok ideológiai nevelése a céljuk.

(Magyar Nemzet/hirado.hu/Nyugati Fény)

Valódi Hírek