A MSZP „elnöke” a jobboldali Márki-Zay Péter mellett agitál

A baloldali pártelnök az MSZP elnökségi ülését is összehívja, hogy a jobboldali jelöltet támogassák.

Miután a fél MSZP nyilvánvalóvá tette, hogy baloldaliként számukra az egyedüli választás a baloldali Dobrev Klára lehet, Tóth Bertalan a jobboldali Márki-Zay Péter mellett tett hitet csütörtökön.

Az MSZP „elnöke” csütörtökön azt is közölte, hogy rendkívüli Országos Elnökségi ülést hív össze annak érdekében, hogy kiadjanak egy Márki-Zay Péter támogatásáról szóló állásfoglalást.

Az MSZP elnöksége néhány nappal ezelőtt még úgy döntött, hogy a második fordulóban semleges álláspontra helyezkedik, egyik jelöltet sem támogatja.

Ennek ellenére az MSZP színe-java azóta felsorakozott az egyetlen baloldali jelölt, Dobrev Klára mögött. Így tett mások mellett Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter, Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere, Pintér Attila, az MSZP kaposvári szervezetének alelnöke, Gőgös Zoltán, az MSZP legendás agrárpolitikusa, Nyőgéri Lajos, Pécs szocialista alpolgármestere, Hiller István korábbi kulturális miniszter vagy Fekete Zsolt, Salgótarján szocialista polgármestere.

Tóth Bertalan számára azonban úgy tűnik, fontosabb a Dobrev-ellenesség és a konkurens DK elgáncsolása, mint az, hogy elvileg egy baloldali párt elnöki székében ül.

 

Valódi Hírek