Indul az előválasztás második fordulója: Most dől el, ki lesz Orbán Viktor kihívója

Ezeken a helyszíneken és időpontokban lehet szavazni.

Ma reggel 8 órakor elkezdődött az előválasztás második fordulója, amelynek során a választópolgárok kiválaszthatják az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét.

A szavazás egy héten keresztül folyamatosan zajlik, a voksolás 16-án, azaz szombaton este 8 órakor zárul.

A szavazópontok az ország 475 településén elérhetők, a pontos helyszínek listája >>EZEN<< az oldalon található. Egyes helyszínek nem érhetők el a szavazás teljes időtartama alatt, a pontos nyitvatartásról szintén a fenti oldalon lehet tájékozódni. Az online szavazáshoz való bejelentkezés mindennap reggel 9 és este 21 óra között végezhető el.

A személyes, offline szavazáson 3 jelölt szerepel a szavazólapokon, azonban csak két jelölt közül kell választani. Dobrev Klárára, a DK jelöltjére, valamint Márki-Zay Péterre, a Mindenki Magyarországa Mozgalom indulójára lehet voksolni. Karácsony Gergely nevét visszalépése után a szavazóbiztosok kihúzták a szavazólapokról.

Továbbra is azok a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgárok szavazhatnak, akik legkésőbb 2004. március 31-éig születtek. A második fordulóban jelentős változást jelent, hogy

az egész ország egyetlen választókerület, tehát bárhol lehet szavazni,

lévén, hogy csak a miniszterelnök-jelöltekre lehet voksolni.

Az előválasztás lezárása után

a szavazatokat október 17-én, azaz vasárnap fogják megszámolni.

A tervek szerint aznap kiderül, ki képviseli miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki szavazókat.

Valódi Hírek