Orbán öccsének állami pályázatokon meggazdagodott haverja új bizniszbe kezd a miniszterelnök birtokán

Családban marad.

Műanyaggyártó- és feldolgozó vállalkozást indítana be Székesfehérvár közelében néhány, az Orbán-családhoz közeli vállalkozó – írja a Direkt36.

Úgy tudják, a 1,3 hektáros területen az Energép Kft. nevű energetikai és építőipari cég működik, ahol idén már különböző műanyag termékek gyártanak és a hulladékot hasznosítanak újra.

A cég három ember tulajdonában van, ketten közülük szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor egyik öccsével, ifjabb Orbán Győzővel:

Kovács Viktor konkrétan a fiatalabb Orbán testvér veje, Szentgyörgyi Gáborral pedig összeköti a birkózás szeretete, és arra is volt példa, hogy közösen néztek focimeccset Felcsúton.

Szentgyörgyi cégei sorra nyerik az állami megbízatásokat. Az a székesfehérvárhoz közeli telep, ahol most az Energép akcióba lendült is a miniszterelnök családjáé.

Az Energép ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa, Polgár László telefonon cáfolta, hogy műanyaggyártással foglalkozna a cége.

„Lehet, hogy a területen pogácsát fogunk gyártani a vendéglátói tevékenység keretében” – mondta Polgár annak ellenére, hogy a cégiratokban nem szerepel a vendéglátóipari tevékenység.

Valódi Hírek