Nem engedte a helyi Fidesz, hogy felhúzzák az előválasztási sátrat Nyáregyházán

Az ellenzék helyi képviselője szerint a Fidesz minden eszközt bevet, hogy megakadályozzák az előválasztást.

„A helyi fideszes önkormányzat képviselői megakadályozták az előválasztási sátor felállítását Nyáregyházán”

– erről számolt be Gér Mihály, a Párbeszéd hét ellenzéki párt által támogatott képviselőjelöltje a Facebook-oldalán szombaton.

Videós beszámolójában Gér arról beszélt, a Fidesz minden eszközt bevet, hogy megakadályozza az előválasztást, ezért Nyáregyházán a kormánypárti önkormányzat közterület-felügyelői megakadályozták, hogy az eredetileg meghirdetett helyszínen elinduljon a voksolás.

A politikus elmondta, a fideszes közterület-felügyelő annak ellenére nem engedték az eredeti helyszínen felállítani az előválasztási sátrat, hogy

a rendőrségen előre be volt jelentve, és a helyszínt a rendőrség jóváhagyta.

Gér hozzátette, hiába vet be mindent eszközt a Fidesz, a változást nem tudják megállítani, így végül 150 méterrel az eredeti helyszíntől felállították a sátrat, és egy kis késéssel, de elindult a Pest megyei településen is a voksolás, amely szombat délután kettőig fog tartani.

Frissítés: Az ügyben Egresi Péter közterület-felügyelő azt közölte, a Náyergyházán szeptember 25-én reggel magánterületen állította fel sátrat a rendezvény szervezői, emiatt az ingatlan tulajdonosa bejelentést tett és intézkedést kért az ügyben, egyúttal megtiltotta, hogy ott bármiféle politikai rendezvény kerüljön megtartásra.

Egresi közlése szerint a helyszínen jogi felvilágosítást adott az ott lévő szervezőknek, és jelezte, hogy hatáskör híján kötelessége értesíteni a rendőrséget.

„Még igazoltatás sem történt a részemről, de se nem tiltottam meg, se nem akadályoztam az ott időközben megkezdődött politikai rendezvényt a felállított sátorban.

A rendőrség kiérkezése után átadtam az intézkedést a kiérkező járőröknek, akikkel közösen a szervezőknek felajánlott másik helyszínre, a szervezők áttelepítették a sátrat.

A rendezvény végén 13:54-kor – 8-14 óráig jelentették be a rendezvényt – ismét odamentem és a szervezők örömmel számoltak be, hogy az új helyszín sokkal jobb volt, mert sokkal láthatóbb hely volt, mely után elköszöntünk egymástól”

– írta a közterület-felügyelő

Az ügyben Gér Mihály párbeszédes képviselő is elismerte, hogy pontatlan információkat közölt, amelyeket a helyi beszámolókra alapozott.

Valódi Hírek