Fotóval: Csányi Sándor és Hernádi Zsolt is beállt Karácsony Gergely mellé

Egy új szakmai szervezetet alapítottak.

Alakuló ülést tartott a Global Budapest. Erről Karácsony Gergely számolt be a Facebookon. Az új szakmai szervezet célja, hogy Budapest zöldebb, élhetőbb legyen.

A szervezethez a többi közt Csányi Sándor az OTP elnök-vezérigazgatója és Hernádi Zsolt a MOL elnöke is csatlakozott.

„A múlt heti nagy sikerű Budapest Forum konferenciánk után fővárosunk ismét egy jelentős, nemzetközi eseménynek adott otthont, amely hosszú távon határozhatja meg a város jövőjét.

Megtartotta alakuló ülését a Budapest Global, amely egy politikailag független szakmai szervezet, a köz- és magánszféra szereplőit tömörítő platform, ami elősegíti a hosszú távú, intézményesített együttműködést Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapesten működő vállalatok és tudásközpontok között.

Budapest, a többi városhoz hasonlóan – a klímaváltozás, gyors technológiai fejlődés és az egyre növekvő gazdasági verseny révén – összetett és folyamatosan változó kihívások előtt áll.

Ahhoz, hogy ezekre a kihívásokra megoldásokat találjunk, szükség van a városi élet legfontosabb szereplőinek együttműködésére. Már az induláskor olyan fontos szervezetek csatlakoztak, mint például

a Budapest Airport, az ELTE, a Graphisoft, az IKEA, a MOL, a Prezi, a Vodafone vagy az OTP.

A kezdeményezés egyértelműen a budapestiek érdekeit szolgálja, hiszen azon fogunk dolgozni, hogy a csatlakozó szervezetek tudásával és erőforrásaival a város élhetőbb, zöldebb legyen, illetve emeljük a vonzerejét a nemzetközi színtéren.

Köszönöm a szervezeteknek az együttműködést, jó végre úgy tárgyalni a városunk jövőjéről, hogy az asztal másik oldalán olyanok ülnek, akiknek Budapest fejlődése és nem tönkretétele a fontos”

– írta Karácsony.

Valódi Hírek