Az év legbefolyásosabb emberének választották a Meseország mindenkié projekvezetőjét

A TIME100 listájára került fel Rédai Dorottya.

Rédai Dorottyát, a Labrisz Leszbikus Egyesület ügyvivőjét, a Meseország mindenkié című mesekönyv projektvezetőjét a TIME magazin az év legbefolyásosabb emberei közé választotta.

Rédai azt mondta: „Nagy megtiszteltetés számomra és a Labrisz számára is, nemzetközi elismerése a projektben végzett hatalmas munkánknak.

Tovább bátorít, hogy folytassam a munkám abban a rendkívül ellenséges politikai környezetben, amelyben most élünk.

Azt az üzenetet közvetíti, hogy nagyon fontos az, amiért dolgozunk, és remélem, hogy más aktivistákat is arra ösztönöz majd a régióban,

hogy továbbra is foglalkozzanak az LMBT+ kérdésekkel, még akkor is, ha ez nehéz, kimerítő és néha félelmetesnek vagy reménytelennek tűnik.”

Terry Reintke német európai parlamenti képviselő, a Parlament LMBTI-csoportjának társelnöke arról írt, hogy Réda Dorottya egy olyan környezetben lett a bátorság szimbóluma,

ahol az LMBTI+ közösség Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök gyűlölet-keresztes hadjáratainak egyik legnépszerűbb célpontja.

A Meseország mindenkié című könyvet a Toroczkai-féle heccpárt politikusa tavaly ledarálta. Dúró Dóra azon akadt ki, hogy a könyv a különböző kisebbségi csoportok elfogadásásra ösztönzi a gyerekeket.

A darálás után egyébként a könyv az eladási toplista élére került.

Valódi Hírek