Most derült ki: Orbán Viktor alig szólalt meg — Ferenc pápa elárulta, mi zajlott a magyarországi találkozón

Az egyházfő ki sem ejtette Orbán Viktor nevét.

Ferenc pápa a Pozsonyból Rómába tartó repülőn több újságíró, többek közt a Magyar Hang munkatársának kérdéseire is válaszolt szerdán.

A spanyol El Pais a tudósítás szerint magyarországi útjáról és az Orbán Viktorral való találkozójáról is kérdezte a pápát.

A Magyar Hang újságírója szerint Ferenc pápa annyit mondott, hogy ő inkább csak Áder Jánossal beszélgetett, noha tényleg ott volt a Orbán Viktor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is, de ők inkább csak hozzászóltak kettejük beszélgetéséhez.

A lap azt írja: Orbán Viktor nevét nem mondta ki a pápa, miniszterelnökként emlegette. Ferenc állítólag hozzátette az elmondottakhoz, hogy Áderrel már harmadjára találkozott, és a környezetvédelemről beszélgettek: ő maga meglepődött, hogy a magyaroknak ez mennyire fontos.

A pápa „udvariassági” látogatásnak nevezte a magyar vezetőkkel a Szépművészeti Múzeumban folytatott megbeszélését, ami szerint elég hosszúra, 35 percesre nyúlt.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap megérkezett Magyarországra Ferenc pápa, akit a repülőtéren Semjén Zsolt, Kásler Miklós és Erdő Péter bíboros fogadott a repülőtéren.

A pápa később Orbán Viktorral és Áder Jánossal találkozott a Szépművészeti Múzeumban, ahol a miniszterelnök megkérte, hogy védje meg a keresztény Magyarországot.

Kapcsolódó cikkünk:

Erős beszédet mondott Ferenc pápa a Hősök terén: Ezt kellene az Orbán-kormánynak megfogadnia

 

Valódi Hírek