Gulyás Gergely: A kormány szerint a marihuánát lehet legalizálni, nem a melegházasságot

Elképzelhetetlennek tartja, hogy Magyarországon az azonosnemű párok is összeházasodjanak.

Beszámoltunk róla, hogy az Európai Parlament a keddi strasbourgi plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásában kimondta, az Európai Uniónak fel kell számolnia az akadályokat, amelyek gátolják a sze*uális kisebbségekhez tartozó embereket az alapjogaik gyakorlásában, és Európában el kell ismerni az azonos neműek házasságát és élettársi kapcsolatát.

Állásfoglalásukban az EP-képviselők emellett kiemelték azt is, biztosítani kell, hogy a sze*uális kisebbségekhez tartozók élhessenek jogaikkal, beleértve a szabad mozgás és a családegyesítés jogát.

A szerdai kormányinfón erről az EP-s állásfoglalásról kérdezték Gulyás Gergely kancelláriaminiszert, aki elmondta,

elképzelhetetlennek tartja, hogy a kormány a következő években legalizálja a melegházasságot Magyarországon.

Gulyás hozzátette,

a kormány szerint „a marihuánát lehet legalizálni”, ellenben az azonos neműek között házasság nem létezik, mivel ez egy filozófiai különbség.

Mint mondta, az azonos neműek közötti élettársi jogviszony szabályait egy baloldali kormány fogadta el, és Gulyás szerint ők is úgy gondolták, hogy ez helyes, míg a házasság nem.

„Az azonos nemű pároknak ma is lehetőségük van élettársi jogviszonyra, házasságra viszont nincs és szerintünk ez az esetükben nem is lehetséges”

– mondta Gulyás Gergely.

Az Európai Parlament állásfoglalásában egyébként azt is hangsúlyozta, álláspontjuk szerint Magyarországon és Lengyelországban hátrányos megkülönböztetés éri az LMBT-közösséget.

Emiatt további uniós intézkedéseket, köztük kötelezettségszegési eljárást, igazságszolgáltatási és költségvetést érintő lépéseket várnak a két ország kormánya ellen.

Valódi Hírek