Az MSZP etikai eljárást kezdeményezett Hadházy Ákossal szemben

Összekapott az MSZP és a Momentum jelöltje Zuglón.

Az MSZP pénteken közleményt adott ki arról, hogy kiállnak a zuglói jelöltjük, a Karácsony Gergely által személyesen is támogatott Tóth Csaba mellett, és etikai eljárást kezdeményeznek az Országos Előválasztási Bizottságnál Hadházy Ákossal szemben.

Az MSZP azt sérelmezi, hogy a Kétfarkú Kutya Párt aktivistái „Hadházy Ákos támogatása érdekében tartott kampányeseményükön nyílt provokációt intéztek Tóth Csabával szemben”.

Azt írják: az MSZP jelöltjét lóként tüntették fel, amivel megfosztották őt emberi méltóságától, valamint a kukába dobták a környéken található szórólapjait, amivel a nyílt verseny támogatása helyett Tóth Csaba programjának elrejtésére tettek kísérletet.

„Hadházy Ákos a mai napig nem határolódott el a történtektől, pedig azok az ő kampánya részét képezték, ugyanis nemcsak megköszönte az MKKP támogatását, hanem az ajánlóíveket is maga adta át az aktivistáknak”

– írja az MSZP, ami szerint az előválasztási etikai kódexben foglalt alapelvek minden jelöltre vonatkoznak, így ha „valaki megsérti egy másik induló emberi méltóságát, etikátlanul lép fel ellene és a saját alkalmasságának bizonyítása helyett inkább lejáratókampányt indít, annak következménye kell, hogy legyen”.

Emlékezetes, hogy Tóth Csabának személyesen kampányolt az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely is:

Karácsony “sokra tartja” Hadházyt, de az MSZP-s Tóth Csabát támogatja Zuglóban (+videó)

.

 

Valódi Hírek