Orbán úgy tudja, mivel itt már volt török megszállás, ezért a magyarok okosabbak a migráció kérdésében (+videó)

Briliáns logika!

Az Európai Unióban az egyetlen megoldás a migráció kezelésére, ha visszaadjuk ezt a jogot a tagországoknak — jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a szlovéniai Bledben, az úgynevezett nemzetközi stratégiai fórum (BSF) csúcsszintű kerekasztal-beszélgetésén.

Hozzátette: nem fogadható el a migráció megoldásként a demográfiai problémákra sem, mert a főként muszlim bevándorlók megváltoztatnák a hagyományos európai kultúrát.

Emlékeztetett arra, hogy a 2015-ös válság idején ő volt az első, aki azt mondta, hogy a migráció uniós megközelítése tönkre teheti az európai kultúrát. Már akkor az volt az álláspontja, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás terrorizmushoz és társadalmi nehézségekhez vezethet, és az EU nincs felkészülve erre, nincsenek válaszai.

„A migrációt meg kell állítani”

— szögezte le.

Orbán Viktor hangoztatta, hogy az afganisztáni történések miatt most újabb migrációs válság fenyeget.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a bevándorlással kapcsolatos vita megosztottságot és nehézségeket okozott az EU-n belül, és a vélemények közti rést még mindig nem sikerült áthidalni.

A magyar álláspontot megerősítve, Orbán Viktor úgy fogalmazott, nincs szükségünk kívülről jövőkre, mert ők megváltoztatják az európai társadalmak összetételét, Európa kulturális arculatát, a keresztényi, a családokra épülő berendezkedést.

Úgy vélte, ezen a területen azoknak az országoknak a tapasztalata, amelyek történelmük során

voltak már muszlimok megszállása alatt,

például Magyarországé, „relevánsabb”, mint azoké, akik nem. Közölte, hogy a most érkező migránsok ugyanis valamennyien muszlimok.

Szerinte az afgán helyzet is sok kétes hátterű embert hozhat Európába, ami terrorista cselekményekhez vezethet, illetve olyan társadalmi problémákhoz, amelyekre nincsenek válaszaink.

Közölte, hogy az Unión belüli migrációs vita sok nézeteltérést eredményezett, ezeket pedig szerinte nem lehet áthidalni.

Szerinte az egyetlen megoldás, ha nem teremtünk olyan helyzetet, amelyben a migrációs vita nem pusztítja el az Európai Unió egységét — bármit is jelentsen ez.

Szerinte minden migrációval kapcsolatos jogot a nemzetállamoknak kell visszaadni.

A migrációval kapcsolatos gondolatairól egy rövid videót is feltöltött Facebook-oldalára a miniszterelnök:

Valódi Hírek