Kiderült: Mészárosék cége drótkerítést és jurtákat húzott fel a Balaton-parton (+fotók)

Még zajlik az építkezés.

Óriási építkezést szúrt ki az Alfahír portál egyik olvasója. Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. a fonyódligeti Erzsébet-tábort újítja fel, nem is akármilyen módon:

a lebontott sátrak helyére jurtákat húznak fel, az egyszerű kerítéseket pedig menekülttáborokra emlékeztető drótkerítésekkel váltják fel.

A tábor felújítása 4,8 milliárd forintba kerül.

Az online lap olvasója fotókat közölt az építkezésről. Ezek alapján több tucat jurtát telepítettek a területre, amelyek különböző színekben pompáznak. A képeken fekete, kék és piros tetejű, jurtákra hasonlító nagyméretű sátrak láthatók.

A Somogy Megyei Kormányhivatal júliusban azt közölte, hogy már idén nyáron birtokba vehetik a körülbelül 800 férőhelyet biztosító tábort a gyermekek. A tábor azonban a mai napig — augusztus 31-éig — sem nyitott meg, és egyelőre bizonytalan, mikor vehetik birtokba a gyermekek a területet.

A környező biciklis útvonalon a kerékpározók eddig rendre csak találgattak, mi lehet ez, mivel

a >>komplexum<< nem éppen tűnik úgy, mint egy gyerekek táboroztatására alkalmas helyszín

— írta a portál fonyódi olvasója.

Mészáros gyermekeinek cége 2021 februárjában a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt.-vel közösen nyerte el a fonyódligeti Erzsébet-tábor felújításának pályázatát 4 milliárd 480 millió forintért.

Ugyanez a cégszövetség nyerte el 2019-ben a zánkai gyermektábor felújítását is közel 23 milliárd forint értékben.

(Alfahír nyomán)

Valódi Hírek