Dobrev Klára: Jövőre legalább 20 ezer forinttal segítjük a családok iskolakezdését (+videó)

A DK-s miniszterelnök-jelölt szerint minden gyereknek meg kell adni az esélyt, hogy ne hátrányból kezdje a tanévet.

„Ma Magyarországon egy gyerek beiskoláztatásához legalább 50 ezer forint kell. Ezt a számot támasztja alá az Eduline gyűjtése is:

ennyibe kerül ma az iskolakezdés minden egyes családnál, minden egyes gyereknél.

Két gyereknél ez 100 ezer forint. Ezen pedig nem sokat segít az sem, hogy egy kicsit hamarabb utalják a 10 éve változatlan családi pótlékot”

– mondta Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a szombati online sajtótájékoztatóján.

A DK-s politikus elmondta, a szegényebb és gazdagabb gyerekek között tátong a szakadék, és ezt egyelőre a magyar iskolarendszer sem tudja kiegyenlíteni.

„Ezért megengedhetetlen, hogy még meg sem kezdődött az iskola, és máris hatalmas különbség van azok között, akik meg tudják engedni maguknak a felszereléseket, és azok között, akiknek nincs 50-100 ezer forintjuk erre”

– tette hozzá Dobrev.

„Jövő szeptemberre, amikor a magyar miniszterelnököt már biztosan nem Orbán Viktornak fogják hívni, azt szeretném, hogy

a kormány legalább 20 ezer forinttal segítse a családok iskolakezdését.

Ennek az összegnek egy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 30 ezer forintnak, egy tartósan beteg, fogyatékos gyermeket nevelő család esetében pedig 40 ezer forintnak kell lennie”

– jelentette be a DK-s miniszterelnökjelölt, hozzátéve, úgy gondolja, a mindenkori kormánynak kötelessége, hogy minden gyerek számára biztosítsa az egyenlő esélyeket.

„Lehet, hogy Orbán Viktor megelégszik azzal, hogy a saját lánya egy svájci luxusegyetemen tanulhatott, a saját fia pedig egy brit katonai elitiskolában, de mi egy olyan Magyarországot szeretnénk, ami nem a kiváltságos kevesekről, hanem a tisztességes sokakról, az emberekről szól”

– zárta a tájékoztatót Dobrev Klára.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek