Semmit nem tud a NATO arról a rémtörténetről, amiről a Honvédség parancsnoka beszélt csütörtökön (+videó)

A NATO egyetlen tagállama sem jelentette a repülőn bombát szerelő menekültről szóló incidenst.

Nem tudja megerősíteni a NATO, hogy egy Afganisztánból kimenekített ember bombát szerelt volna egy repülő fedélzetén – derült ki az RTL Híradó péntek esti adásából.

Ruszin-Szendi Rémulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka ugyanis a csütörtöki rendkívüli sajtótájékoztatón arról beszélt, az afganisztáni mentőakció során arra is figyelni kellett, hogy az a menekült, aki nem Magyarországhoz tartozik, ne kerüljön fel a Kabulból távozó repülőgépre.

A parancsnok elmondta, tudomásuk van arról, hogy

egy másik nemzet a repülőgépén a kimenekített már „bombát szerelt a vécében”, de ez a magyar akció esetében nem fordult elő.

Az RTL ezért pontosítást kért a Honvédelmi Minisztériumtól, amely azonban írásban azt közölte, hogy nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni a hadműveletről.

A csatorna ezt követően a NATO sajtóosztályát is megkereste az ügyben, ahonnan azt a választ kapták, nem tudják megerősíteni az említett incidenst. Az ugyanis a szövetségesek feladata, hogy a repülőiken történt eseteket kommentálják.

Ilyen esetet viszont eddig egyetlen kormány sem jelentett.

Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken azt mondta az RTL-nek, nem tud részleteket, ő is a honvédség parancsnokától hallott az esetről.

Az RTL riportját itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek