Dobrev Klára: Embertelen, hogy Orbán elvette a paralimpikonok jutalmának egy részét!

Miközben az olimpiai helyezettek súlyos milliókat kapnak.

Kedden kezdődtek Tokióban a XVI. Nyári Paralimpiai Játékok, ahonnan már érmet is hoztunk:

Veres Amarilla aranyérmet nyert párbajtőrben,

Konkoly Zsófia pedig ezüstérmes lett 400 méteres gyorsúszásban.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet csütörtökön arra, hogy az Orbán-kormány a paralimpikonoktól jelentős összegeket vont meg az elmúlt években:

„Ugye, hogy minden ember egyenlő? Ugye, hogy egyforma teljesítményért mindenkinek ugyanannyi díjazás jár? Természetesen, ennek így kell lennie!

Ennek jegyében döntötte el a mi kormányunk a 2004-es athéni nyári játékok előtt, hogy nem tesz különbséget az olimpiai és paralimpiai helyezettek díjazása között. Pekingben is, 2008-ban, ugyanannyi jutalmat kaptak az olimpikonok és paralimpikonok.

A 2012-es londoni játékok előtt azonban az Orbán-kormány

lecsökkentette a paralimpiai jutalmakat.

Számára csak a sztároknak, a csillogásnak, a hivalkodásnak van értéke. Okkal hőseink az olimpiai érmeseink, okkal nézünk fel rájuk és tiszteljük őket.

Ám legalább ugyanennyire hősök azok a mozgásukban korlátozott sportolók is, akik velük született vagy később szerzett hátrányaikat is legyőzve a paralimpiákon a sport szerelmeseinek örömöt szereznek és a magyaroknak dicsőséget hoznak.

Az Orbán-kormány számlálhatatlan milliárdokat tol a versenysportba, és mindeközben

a paralimpia győztesein spórol.

Vajon mi lehet Orbán Viktor szíve helyén?

Mondanom sem kell, a kormányváltás után lemossuk ezt a gyalázatot is: Ismét ugyanannyi lesz az olimpikonok és a paralimpikonok javadalmazása! Mert egyformán megérdemlik, egyformán szeretjük és becsüljük őket!”

(kiemelt kép: Infostart)

Valódi Hírek