Az Európai Unió jövőjéről vitatkozik Orbán az Európai Bizottság vezetőivel jövő héten

Parázs vita készülődik Szlovéniában az EU jövőjéről.

Többek között Orbán Viktor is részt vesz jövő héten Szlovéniában a Bled Strategic Forum idei rendezvényén, amelynek témája Európa jövője lesz. – írja a Portfolio a rendezvény honlapján közzétett információk alapján.

A lap szerint Orbán akár parázs vitára is felkészülhet, hiszen az esemény nyitóelőadását Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tartja.

Von der Leyen nyitóelőadását követően egy miniszterelnöki panelbeszélgetést tartanak, amelyen részt vesz Orbán Viktor is.

A program szerint a magyar miniszterelnök mellett a beszélgetésen részt vesz a cseh, a szlovák, a házigazda szlovén, a görög és a szerb miniszterelnök is, de a konferencia honlapja szerint bekapcsolódik a beszélgetésbe Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, illetve David Sassoli, az Európai Parlament elnöke is.

A bledi rendezvényen Orbán tavaly is jelen volt, akkor elsősorban Európa sorsa volt a vita témája. Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök arról beszélt, a kontinensnek „újra kell definiálnia magát”, szerinte lelkileg nehéz elfogadnunk, hogy Kína és az USA mellett Európa nem világhatalmi tényező.

(Portfolio nyomán)

Valódi Hírek