Kiderült: A fideszes polgármester fiát tüntették ki az év tanulójának járó díjjal Harkányban

Véletlen egybeesés.

Harkányban múlt csütörtökön adták át a városi elismeréseket, kitüntetéseket. A harkányihírek.hu beszámolója szerint Harkány testületének döntése értelmében az idei évben tizenkét elismerést osztottak ki,

így az év tanulója díjat az a Baksai Tamás kapta, akiről kiderült, hogy a város fideszes polgármesterének, Baksai Endre Tamásnak a fia.

A Telex.hu megkeresésére ugyanis a Harkányi Önkormányzat megerősítette, hogy valóban a polgármester fia vehette át az év tanulója díjat a képviselő-testület augusztus 19-i ünnepi ülésén.

Az önkormányzat azt írta, az év tanulója és az év sportolója díjat minden évben a helyi Kitaibel Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelőtestülete által javasolt diákoknak ítéli oda a képviselő-testület.

Ez az önkormányzat szerint idén is így történt, mivel minden, a testület által kitüntetésre javasolt tanuló megkapta az elismerést.

Arra a kérdésre viszont, a polgármester nem tartja-e összeférhetetlenek, hogy a fia kapta az év tanulója díjat a városban, nem válaszoltak.

(telex.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2017/12/14/millios-premiumokat-osztogatott-a-polgarmester-az-allamtol-kikuncsorogott-gyorssegelybol

Valódi Hírek