„Győzelemre vagyunk ítélve!” — Megtartotta kampánynyitó beszédét Dobrev Klára (+videó)

Felállt a hatvan DK-s jelölt.

Téved, azt hiszi, hogy a választások után megkezdődik a békés párbeszéd, Orbán Viktorék nem fognak konstruktív ellenzékként működni — mondta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció kampánynyitó rendezvényén csütörtökön, amelyen bejelentették: a DK mind a 60 jelöltjét felállította az előválasztásra.

A DK miniszterelnök-jelöltje elmondta: ő nagyon bátran és magabiztosan indul az ellenzéki előválasztáson.

Dobrev hangsúlyozta annak a csapatnak a fontosságát, amely őt támogatja.

„Egy ilyen csapattal egyszerűen győzelemre vagyunk ítélve”

— fogalmazott. Összegezte a Demokratikus Koalíció elmúlt éveit: elmondta, voltak pillanatok, amikor földre kerültek, de mindig megrázták magukat, felkeltek és a kudarcoktól meg is erősödtek.

Hangsúlyozta: a párt a sikerektől sem szállt el, hanem alázattal és akarattal ment mindig tovább, és pontosan ez az, ami a DK erejét adja.

Hozzátette: ez adja az ő magabiztosságát is.

Dobrev figyelmeztetett, hogy jövő áprilisban egy nem tisztességes választáson, nem sportszerű körülmények között egy igazi, aljas ellenféllel szemben kell győznie az ellenzéknek.

A DK miniszterelnök-jelöltje felhívta a figyelmet arra is, hogy ők már nagyon régóta mondják:

„Mi vagyunk a Fidesz legádázabb ellenfele”.

Hozzátette: a DK nem egyszerűen le akarja győzni Orbán Viktort és a Fideszt a választásokon, hanem egyszer és mindenkorra akarják legyőzni a nemzeti elnyomás mostani rendszerét. Nem csupán választást akarnak nyerni, hanem újra egy demokratikus országot akarnak Magyarországból.

„Nekünk nem csak választást kell nyernünk, hanem tisztességgel, az első pillanattól kezdve kormányozni is tudni kell”

— fogalmazott, hozzáfűzve, hogy a csapatával a háta mögött miniszterelnökként képes lesz úgy kormányozni, hogy Orbán rendszere soha többé ne jöhessen vissza,

Kifejtette azt is: Orbánék azért igyekeznek bebetonozni most a hatalmukat, mert pontosan tudják, hogy jövő áprilisban elveszítik a választást.

„Pakolnak és próbálnak mindent vinni, azt is, ami mozdíthatatlan”

— fogalmazott Dobrev Klára. Hozzátette, hogy nem lesz egyszerű dolga az új kormánynak, mert egy teljesen új típusú kormányzást kell majd megvalósítani.

„Annak érdekében, hogy az ember jól tudjon kormányozni, ahhoz folyamatosan az emberek között kell lenni, a Demokratikus Koalíciónak ebben nagyon erős a hagyománya”

— mondta.

Kitért a koalíciós kormányzás nehézségeire is. Pozitív példaként az önkormányzatokat hozta fel, mert

„sok száz helyen működünk együtt”

— fogalmazott. Hozzátette: szerinte

„nincsen jobb kormányzási forma a koalíciós kormányzásnál”.

Dobrev Klára úgy gondolja, téved az, aki

„azt hiszi, választások után megkezdődik a békés párbeszéd”,

mivel szerinte Orbán Viktorék nem fognak konstruktív ellenzékként működni.

Kitért arra, hogy az is jórészt a Demokratikus Koalíciónak köszönhető, hogy szerencsére egyre több nő van a politikában, és ez egy feladat is lesz az elkövetkező években.

A videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek