Kipakolt a képviselő: Így teszik tönkre a kistelepüléseket a fideszes kiskirályok (+videó)

Gér Mihály körzetében a képviselőknek elege lett az önkényből.

Feloszlatta magát a dánszentmiklósi képviselőtestület — számolt be Gér Mihály párbeszédes képviselő vasárnap a Facebookon.

A később feloszlatott pénteki önkormányzati ülést Sipeki Zsolt fideszes polgármester vezette, a botrányról Gér Mihály, a Párbeszéd önkormányzati képviselője, Pest 10. választókerület képviselőjelöltje számolt be videójában Facebookon.

Gér úgy véli, az emberek ritkán szembesülnek a kistelepülések valóságával, pedig a lakosság 40 százaléka kistelepüléseken él.

Szerinte a dánszentmiklósi eset azt mutatja, hogy az emberek ki vannak szolgáltatva egy fideszes kiskirálynak. Augusztus 13-án azonban feloszlatta magát a képviselőtestület,

az emberek fellázadtak

„az önkényuralmi módszereket alkalmazó vezetés miatt”.

A polgármester a különleges felhatalmazást több ügyben is felhasználta önkényes döntésekre.

Többek közt elköltöztette az orvosi ügyeletek helyszínét, az eddigi Albertirsa helyett Pilissel kötött szerződést az önkormányzat, így a helyieknek messzebbre kell utazniuk az ellátásért. Ráadásul a helyi családorvos is távozott, a hírek szerint azért, mert megromlott a kapcsolata a polgármesterrel.

Amikor a képviselőtestület rákérdezett az ügyre, a polgármester csak annyit válaszolt:

„ehhez semmi közötök”.

Gér Mihály elmondta továbbá, hogy a településen olyan utakat újítottak fel, amelyeket korábban már egyszer felújítottak, de a Párbeszéd képviselője azt is nehezményezi, hogy a polgármester felesége a helyi óvodában kapott állást, ahol az óvodavezetővel úgy beszél, mintha az a beosztottja lenne.

Gér szerint ezek az ügyek vezettek oda, hogy

a képviselőtestületnek elege lett

„a fideszesekre jellemző önkényből és feloszlatta magát.”

Gér hozzátette: a polgármester mit sem tanult az esetből, egy közösségi oldalon közzétett videóban ugyanis megfenyegette a lakosságot azzal: nem javasolja, hogy ellene bárki is induljon a polgármesteri székért, mondta a videóban Gér Mihály.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek